Şili Otelleri Ara

En uygun Şili otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Şili otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Şili Hakkında

Bir Güney Amerika ülkesi olan Şili, resmi adı ile Şili Cumhuriyeti olarak da biliniyor. Arjantin, Peru ve Bolivya ile sınır komşusu olan ülkenin batısında ise Büyük Okyanus uzanıyor.

Ülkenin adı yerel dilde ‘’dünyanın sonu’’ anlamına geliyor. Güney Amerika’nın en güney ucunda yer alan ülke bu anlamda adının karşılığını da fazlasıyla veriyor.

Şili’nin başkenti aynı zamanda hem ülkenin hem de tüm Güney Amerika’nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Santiago. Genellikle büyük şehirlerde toplanan ülke nüfusu ise 17 milyondan fazla. Şili’nin resmi dili diğer birçok Latin Amerika ülkesinde olduğu gibi İspanyolca. Atacama, Los Lagos, Coquimbo ve Tarapaca’nın da aralarında bulunduğu farklı bölgelere ayrılan ülkede yönetim de bu bölgelere göre farklılık gösterebiliyor.

Kuzeyden güneye geniş bir alana yayılan ülkede yeryüzü şekilleri ve iklim koşulları da kuzeyden güneye inildikçe değişiyor. Şili, birçok kişi tarafından ‘’zıtlıklar ülkesi’’ olarak anılıyor. Bunun nedeni ise ülkede bölgelere göre iklim ve bitki örtüsünün tamamen farklılaşması. Ülkenin kuzey bölgelerinde geniş çöller yer alırken, güneyde daha serin hava koşulları hâkim. Ülkenin orta bölümünde ise Akdeniz iklimine benzer bir iklimle karşılaşılıyor. Ülkede yıl boyunca sıcaklıklar yine bu bölgelere göre değişim gösteriyor. Bu nedenle Şili’yi ziyaret etmeyi planlıyorsanız öncesinde mutlaka seyahat edeceğiniz yerin konumu ve iklim koşulları hakkında önceden bilgi almanız tavsiye ediliyor.

Dağlık bir arazi üzerine kurulan ülkede baştan çıkarıcı manzaralar sunan dağları görebilirsiniz. Bu dağlar arasında en ünlülerden biri olan Ojos del Salado ise aynı zamanda dünyanın en yüksek volkanı olarak ayrı bir yere sahip.

İklim koşulları ve yeryüzü şekillerinin de etkisiyle genellikle kuzey bölgelerde yoğunlaşan Şili nüfusunun önemli bir bölümünü Avrupalı göçmenler oluşturuyor. Bununla birlikte ülkede az sayıda yerli halk da yaşıyor.

Ülkenin ekonomisi ise genel olarak ormancılık ve sanayi ürünlerine dayanıyor. Şili’de ayrıca deniz ürünleri de ekonominin en önemli faaliyet alanlarından biri. Üstelik lezzetli balıklar ve deniz ürünlerini sunan otel ve restoranlar sayesinde ülkenin turizm gelirleri artıyor.

Şili aynı zamanda dünyaca ünlü şarapları ile bilinen bir ülke. Başkent Santiago başta olmak üzere Şili’nin birçok turistik noktasında şarapları hem yemeklerin yanında içecek hem de hediyelik alternatifi olarak bulabilirsiniz. Şili, Pablo Neruda ve Gabriela Mistral gibi birçok şair, yazar ve sanatçının da ülkesi. Dünyada geniş bir hayran kitlesine ulaşan sanatçıların yanı sıra ülkede her yıl klasik müzik ve caz gibi farklı müzik türlerinde düzenlenen festival ve konserler çevre ülkelerden ziyaretçileri Şili’ye çekiyor.

Kuzeyden güneye inildikçe bambaşka iklim koşullarını, coğrafi özellikleri, muhteşem dağları görmek ve ülkenin zengin tarihine tanık olmak isteyenler için Şili, en doğru rotalardan biri.

Şili Ülke Rehberi

Şili Seyahat Yazıları