Dumaguete Otelleri Ara

En uygun Dumaguete otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dumaguete otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dumaguete Hakkında

Dumaguete Hakkında

Filipinler’in turizm merkezlerinden biri olan Dumaguete şehri dünyada “Nazik İnsanların Şehri” olarak biliniyor ve Negros Oriental eyaletinin başkenti. Dört üniversite ve pek çok koleje ev sahipliği yaptığı için çok eğitimli bir halkı olan Dumaguete, yoğun bir genç nüfusa da sahip. Dumaguete’nin güzel sahil şeridi, aktif volkanları, huzurlu şelaleleri, büyüleyici vahşi yaşam zenginliği ve etkileyici yürüyüş parkurları, turistlerin bu şehre akın etme nedenleri arasında. Dumaguete gezinizde ilk uğramanız gereken yer ise el değmemiş manzaralarıyla ünlü bir yer olan Talabong Mangrov Parkı ve Kuş Cenneti. 400 hektarlık park, doğa tutkunları için adeta bir cennet. Kuş gözlemciliği ve iyi düzenlenmiş parkurlarda yapılan doğa yürüyüşleri buradaki en sevilen etkinlikler. Burada en ilgi çeken yerler ise benzersiz manzaralara sahip mangrov ormanları. Aktif bir volkan olan Mt. Kanlaon’a yapılan rehberli turlar da Dumaguete şehrinde turistlerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında. Kanlaon Dağı Tabiat Parkı merkezinde yer alan bu devasa volkan, 2430 metre yüksekliğiyle çok etkileyici. Bu alanı üç gün süren ve bölgedeki kaplıcaların da tadını çıkarabileceğiniz turlarla gezebilirsiniz.

Tanon Boğazı'nda yüzen yunusları izlemek de Dumaguete’da mutlaka yapmanız gereken şeylerden biri. Özellikle sabahları çok hareketli olan yunusları izlemek için tekne gezilerine çıkabilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Dumaguete’nin el değmemiş doğal güzelliklerini göreceğiniz bir diğer popüler yer ise Balanan Gölü. Ormanın içinde gizlenmiş küçük bir göl olan Balanan Gölü, 1925 yılında gerçekleşen bir depremde oluştu. Deprem sırasında oluşan nehir yolları gölü besliyor ve inanılmaz manzaralar ortaya çıkarıyor. İsterseniz gölde yüzebilir veya tekne gezilerle göl çevresinde unutulmaz bir gezinti yapabilirsiniz.

Büyüleyici manzarasıyla ünlü Pulangbato Şelalesi, denize karşı harika bir manzara oluşturan Japon Tapınağı, deniz kenarında romantik yürüyüşler yapabileceğiniz popüler Rizal Bulvarı da Dumaguete’da mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.