Byala Otelleri Ara

En uygun Byala otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Byala otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Byala Hakkında

Byala, Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısında yer alan küçük bir sahil beldesi. Varna’nın 50 kilometre güneyinde, Burgaz’ın ise 79 kilometre kuzeyinde konumlanan bu şirin belde, Stara Planina’ın doğusunda yarı dağlık bir bölgede bulunuyor.  

Denizinin, güneşinin ve ılıman ikliminin yanı sıra romantik bir atmosfer bulacağınız belde, geçirdiği tarihi dönemlerin geleneklerine ve şarap endrüstrisine sadık kalan bir kültürü barındırıyor. Bir asma ve şarap merkezi olarak anılan beldenin geçmişi ise M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanıyor. Çok eski olduğu düşünülen fakat tarihlendirilmesi net olmayan bir kale ve tenha kumsallarındaki dinazor dönemlerinden fosil barındıran beyaz kayalar kentin gizemli tarihinin tanıklarını oluşturuyor. Ürettiği yerel beyaz şarap Dimyat’ın istikrarlı kalitesiyle de ülke ekonomisine katkısı bulunan en zengin Bulgar beldelerinden biri olma özelliği taşıyor.

Kıyıdaki küçük limanında küçük tekneler ve yatlarla karşılaşacağınız belde, göze hitap eden bir manzaranın yanı sıra muhteşem plajlara da sahip. Kristal berraklığında denizi ve kumlu plajlarıyla bütünleşen geniş yapraklı ormanlık alanlarıyla hem bölgenin, hem de ülkenin en turistik yerlerinden olan beldenin plajlarının uzunluğu 6 kilometreyi buluyor. Kuzey kıyıları ince beyaz kumları ve lagünleri ile ünlüyken, merkezdeki plaj da beldenin en tercih edilen yerlerinden. Bu plajde birçok restoran ve tatil tesisiyle karşılaşabiliyorsunuz. Beldenin günbatımlarını ise en güzel, engebeli bölgenin Fransız Tepesi olarak anılan noktasından izleyebiliyorsunuz. Byala’ya sadece 6 kilometre mesafede bulunan bu tepeler dağ ve deniz manzarasının da muhteşem bir bileşkesi. Hala bakir yerlerin bulunduğu ve bilinmeyen birçok yerinin olduğuna inanılan kumsallardan biri de Byala’nın oldukça yakınında bulunan Karadere ve bu bölgede tatlı su sulak alanları mevcut.  Eğlenceleri, alışveriş alanları ve açıkhava tesisleriyle ünlü  bir diğer sahil beldesi Obzor ise beldeye sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve yürüyerek ulaşabiliyorsunuz

Karadeniz’den günlük tutulan balıkların sunulduğu Byala restoranlarında geleneksel Bulgar yemeklerinin de tadına bakabiliyorsunuz.  Beldeye havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havalimanlarından olan Burgaz (Sarafovo) Havaalanı’ndan Byala’nın merkezine yaklaşık 2 saat, Varna Aksakovo Havalimanı’ndan ise yaklaşık 1 saatte ulaşmanız mümkün. Transferler için taksi, otobüs ve araç kiralama alternatiflerini değerlendirebiliyorsunuz.