Busteni Otelleri Ara

En uygun Busteni otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Busteni otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Busteni Hakkında

Busteni, Romanya’nın merkezindeki Prahova ilçesinin kuzeyinde yer alan küçük bir dağ kasabasıdır. Romanya’nın en yüksek rakıma sahip Bucegi Dağları’nın dibinde uzanan Prahova Vadisi’nde yer alır. Busteni kelimesinin tam karşılığı ise ağaç kütükleri anlamına gelir. Dağ tırmanışı ve kayak turizmi ile turistler için çekim merkezi haline gelen Busteni’nin ortalama yüksekliği 900 metredir. 

Avrupa’nın en güzel kalelerinden biri olarak kabul edilen 1. Carol tarafından yaptırılmış, 19. yüzyıldan kalma Peles Kalesi’ni gezebilirsiniz. Kalenin içinde fotoğraf çekmek ücretli, civarında takılmakta ise özgürsünüz. Cantacuzino Kalesi de ziyaret etmeye değer mimarisi ve manzarasıyla sizi etkileyecek bir kale daha… Dilerseniz, bu iki kaleye de tur düzenleyen rehberlerle dolaşmanız mümkün.

Caraiman Tırmanışı’na katılmak isterseniz, dünyanın en etkileyici manzaralarından biriyle karşılaşacağınız kesin. Ancak, biraz form tutmuş olmanız şart, zira çok kolay bir tırmanış değil. Zengin flora ve faunasıyla etkileyici Bucegi Doğa Parkı’nda, açık havada harika zaman geçirebilirsiniz. Dünyanın tepesine çıkmış gibi hissetmek için, seyahatiniz boyunca manzarasını özümseyeceğiniz Bucegi Dağı’na çıkabilirsiniz. Eğer tırmanış için kendinizi zorlamak istemezseniz off road turlarını da deneyebilirsiniz. Off road da size göre bir seçim değilse, Busteni’den teleferiğe binerek bulutların üzerinde nefes kesen manzaralar eşliğinde zahmetsiz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Kayak yapmak isteyenler içinse, bölgenin en popüler kayak merkezi olan Kalinderu Kayak Merkezi güzel bir seçim olabilir. Üstelik bu merkezde, tüm sezon boyunca kar bulmanız mümkün çünkü, suni kar makinesi ile yıl boyu kar, garantilenmiş.

Yemek öncesi aperatif ikramlarıyla meşhur sofralara oturacağınız Busteni’de, et ağırlıklı lezzetli menüler bulacaksınız. Ancak, vejeteryan ve vegan alternatifler de artık ulaşılabilir.

Doğa, kültür ve spor meraklıları için Busteni’de dört mevsim çok çeşitli atraksiyonlar mümkün. Mayıs-Ağustos ayları sıcak hava sevenler; Aralık ve Mart ayları ise kayakçılar için en uygun seyahat dönemidir.