Tripoli Otelleri Ara

En uygun Tripoli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tripoli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tripoli Hakkında

Tripoli ya da bir diğer adıyla Trablusşam, Lübnan’ın Şimal vilayetinde yer almaktadır. Aynı zamanda bu vilayetin merkezi ve en büyük 2. şehridir. Palmiye Adaları (Tavşan Adası), Sabuncular Hanı, Kuyumcular Çarşısı ve II. Abdülhamit’in tahta çıkışının 30. yılı şerefine dikilen saat kulesi, Lübnan’ın en doğu noktası olan Tripoli’nin gezilecek yerlerindendir. Antik Çağ’a kadar uzanan çok köklü bir geçmişe sahip olan Tripoli, tarihte Persler, Romalılar, Araplar, Haçlılar, Memlükler ve Osmanlılar gibi birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tripoli nüfusunun büyük çoğunluğunu Sünni Müslümanlar oluşturur fakat şehirde Hıristiyan ve Arap Alevileri de yaşamaktadır.

Şehir özellikle tarihi dokusuyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Tripoli’de Osmanlı dönemine ait pek çok esere rastlamak mümkündür. Şehrin hemen açıklarında bulunan dört adacıktan en büyüğü olan Palmiye Adaları’nda, yeşil kaplumbağalar ve nadir görülen kuşlar yaşamaktadır. Bu ada aynı zamanda UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiştir. Tripoli alışveriş konusunda birçok otantik seçenek sunan bir şehirdir. Şehirdeki eski çarşılar bizim yerli çarşılarımızı anımsatıyor ve buralarda çeşitli alışveriş seçenekleri mevcut. Yüzyıllar önce sabun ticareti yapanlar için kurulan ve günümüzde dahi çeşit çeşit sabunların satıldığı Sabuncular Hanı da turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Tripoli hava ulaşımı için en ideal merkez başkent Beyrut’tur. Tripoli şehir merkezine yaklaşık 40 dakikalık uzaklıkta Rene Mouawad Hava Üssü bulunmaktadır ancak Beyrut’taki Rafic Hariri Uluslararası Havaalanı, uluslararası uçuşlar için daha uygundur. Bu havaalanı, Tripoli şehir merkezine sadece 89 km’lik bir mesafede yer almaktadır. İstanbul – Beyrut arası uçuşlar ise yaklaşık 1 saat 45 dakika sürmektedir.

Tripoli Galeri