Bromma Otelleri Ara

En uygun Bromma otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bromma otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bromma Hakkında

İsveç’in başkenti Stockholm’ün batı kesiminde yer alan Bromma şüphesiz ülkenin en ilgi çekici mimarilerine ve yapılarına ev sahipliği yapan yerleşim yerlerinden biri. Doğal güzellikleri bir yana tarihi dokusu ile de her geleni kendine hayran bırakan Bromma’da gezilecek çok sayıda yer ve yapılacak birçok aktivite var.

Alvik yakınlarında yer alan sahil (Alvik’s Beach) boyunca pek çok konaklama tesisi, eğlence ve yeme içme mekanının yanı sıra enfes manzaralar sunan yürüyüş parkurları da bulunuyor. Bromma ile özdeşleşmiş yapıların başında gelen Ulvsunda Kalesi (Ulvsunda slott) 1647 senesinde Otuz Yıl Savaşları'ndan Lennart Torstensson’un seçkin İsveç generallerinden biri tarafından inşa edildi. İsveç İmparatorluğu döneminin başlangıcı olarak da bilinen Otuz Yıl Savaşları ve ülkenin tarihi açısından büyük bir önemi olan bu tarihi kale 1970’lerde gerçekleşen restorasyon çalışmalarından sonra eğitim ve konferans merkezi, ardından da otel olarak kullanılmış.

Bromma’nın tam kalbinde yer alan Brommahöjden, İsveç’in gösterişli modern mimarilerinden biri. 16 katlı bu bina 2010 senesinde Stockholm’de “Yılın Binası Ödülü”ne de layık görülmüş aynı zamanda. Judarskogen Nature Preserve’in çok yakınında bulunan Åkeshov Kalesi’nin (Åkeshovs slott) tarihi ise 17. yüzyıla kadar uzanıyor. Yüzyıllar boyunca soylu ailelere ev sahipliği yapan kale 1640 senesinde inşa edildi ve kalenin sahibi olan Åke Axelsson Natt och Dag’ın adını aldı. Tıpkı Ulvsunda Kalesi gibi 20. yüzyılda çok sayıda sosyal amaca hizmet eden kale sonrasında özel bir şirket tarafından satın alındı ve 1980'lerde bir otel ve konferans merkezine dönüştü.

1995 senesinde kurulan ve Stockholm’de bir ilk olan Judarskogen Nature Preserve (Doğa Koruma Alanı) Åkeshov Kalesi’nin yakınında yer alıyor. Çok çeşitli, zengin flora ve faunası ile ziyaretçilerin ilgisini çeken Judarskogen Nature Preserve’de piknik ve mangal keyfinin tadını doyasıya çıkarabilir, balta girmemiş ormanlık alanlarda yürüyüş yapabilirsiniz. 1861 senesinde inşa edilen Ljunglöf Kalesi (Ljunglöfska slotteti) ise adını sahibi Knut Ljunglöf’ten almış ve günümüzde de bir konferans merkezi olarak hizmet veriyor.

Tarihi 12. yüzyıla dayanan Bromma Kilisesi (Bromma kyrka) İsveç’teki en eski binalardan biri olma özelliğine sahip. İsveç’teki diğer kiliselerin aksine eşsiz detaylara sahip beyaz bir dış cephesi olan bu tarihi bina sadece İsveç’in değil, aynı zamanda tüm Avrupa’nın en etkileyici kiliselerinden biri. Bromma Havalimanı varışlı uçuş seferleri ile kolaylıkla ulaşılabilen kentte şehir içi ulaşım da oldukça gelişmiş durumda.