Bran Otelleri Ara

En uygun Bran otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bran otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bran Hakkında

Kırsal turizm beldelerinden olan Bran, Romanya’da, Braşov kentine yaklaşık 30 kilometre mesafede yer alıyor. Güneye doğru eğimlenen tepelere konumlanmış belde, bir yanında Piatra Craiului Dağları bir yanında da Bucegi Dağları ile çevrili Valachia ve Transilvanya arasında geçit konumunda bulunuyor.

Yeşil doğasıyla karakterize olan Bran’ı bir turizm merkezi yapan özelliklerinin başında da Dracula Kalesi olarak bilinen Bran Kalesi geliyor. Kale hem ulusal anıt hem de sınır nişanı olarak önem taşıyor.  Dünyada en çok ziyaret edilen kalelerden biri olan Bran Kalesi, acımasızlığıyla ve vampirliğiyle betimlenene Kont Dracula efsanesinin de ilham kaynağı. 1377 – 1382 yılları arasında Braşov sakinleri tarafından dağ geçidini Türk istilasından korumak için yaptırılan kale, 20. Yüzyıl başlarında Romanya Kraliçesi Maria’nın en sevdiği ikametgah olarak öne çıkıyor. Günümüzde bir müze olarak korunan kaleyi gezdiğinizde Dracula’nın değil, kraliçenin eşyalarının sergisiyle karşılaşıyorsunuz.

Bran Kalesi gibi daha birçok tarihi esere ev sahipliği yapan beldenin doğal güzellikleriyle iç içe geçmiş Rasnov Kalesi, Sakson Kaleleri, Sinaia’daki Peles Kalesi ve ihtişamlı bir Ortaçağ kalesi olan Sighisoara Kalesi görülecek yerlerinden. Bran’a 2 kilometre mesafede bulunan kayak tesisleri kış turizmi için de beldeyi cazip kılan unsurlardan. Bölge kışın kar kızağı sürmek için de tercih ediliyor. Doğa sporları yapmak istiyorsanız yürüyüş ve bisiklet için Bucegi Dağları Milli Parkı oldukça uygun parkurlara sahip. Rasnov Şelaleleri ve Bat Mağarası ise beldenin en güzel doğa köşelerinden. Popüler sanatların yaygın olduğu Bran’da her yaz geleneksel festivallerde düzenleniyor.

Bran beldesi tarihi dokusunu korurken, bir yandan da günümüzün modern, akıllı şehir planına uygun yapılanmaya devam ediyor.  Romanya Bran’a havayoluyla yapacağınız yolculuklarda inebileceğiniz en yakın havaalanı 154 kilometre uzaklıktaki Sibiu Uluslararası Havaalanı. Bir diğer alternatif havaalanı 158 kilometre uzaklıktaki Bükreş Henri Coanda Uluslararası Havalimanı. Her iki noktadan da şehre araç kiralayarak, taksi veya otobüsle ulaşmanız mümkün.