Bakü Otelleri Ara

En uygun Bakü otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bakü otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bakü Hakkında

Azerbaycan'ın başkenti ve aynı zamanda en kalabalık şehri Bakü, Hazar Denizi kıyısında yer alır. Ülkede petrol kaynaklarının işletilmeye başlanmasından sonra giderek zenginleşen Bakü, özellikle ışıklandırmasıyla dikkat çeken bir kent haline geldi. Bakü'nün geceleri ışıklandırması çok güzel. Tüm tarihi ve önemli binalar ışıklandırılıyor ayrıca akşamları Parlamento Binası'nın karşısındaki Alev Kuleleri'nden ışıklandırma yapılıyor ve bu ışık gösterisi Azerbaycan bayrağını tutan bir askerle son buluyor.
 
Kentte Bulvar Park gibi çok güzel sahil yolları yapılmış. Ancak Kız Kulesi, Şirvan Şahlar Sarayı, Ateşgah, Türk Şehitliği, Apseron Yarımadası, Kristal Salon, Teze Pir Camisi, Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Çeşme Meydanı, Parlamento Binası ve Bakü Filarmoni Binası gibi yerler gezilebilir.
Azerbaycan, Türk vatandaşlarına yeşil pasaportlar hariç vize uyguluyor ancak alması kolay öyle fazla formalitesi yok. Bakü, Hazar Denizi kıyısında bir şehir olduğu için limanı da önemli ve bu limandan Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ulaşım sağlanır. Bakü'de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlı geçer. Bu yüzden bu şehri gezmek için en uygun zamanların yaz ayları olduğunu söyleyebiliriz.
 
Bakü'de toplu ulaşım oldukça kolay, metro, otobüs vs. pek çok aracı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine Bakü'den Rusya'nın Moskova, Saint Petersburg, Ukrayna'nın Kiev gibi şehirlerine trenle ulaşım da mümkün. Bakü'ye hava ulaşımı kent merkezine 25 km uzaklıktaki Haydar Aliyev Havalimanı üzerinden sağlanıyor. Kent merkezine otobüs ya da taksiyle gidebilirsiniz.
 

Bakü Galeri

Bakü Şehir Rehberi

Bakü Seyahat Yazıları

Bakü Sıkça Sorulan Sorular

Bakü'de nerede kalınır?

Bakü'nün ana turistik yerlerine kolaylıkla ulaşabilmek için şehir merkezindeki şehir otellerini tercih edebilirsiniz. Daha nostaljik bir lokasyonda otantik butik otellerde ve pansiyonlarda kalmak isterseniz de İçerişehir'de kalabilirsiniz.

Bakü’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Bakü’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Hyatt Regency Bakü, The Landmark Hotel Bakü ve Hilton Bakü Hotel bulunuyor.

Bakü’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Bakü’deki popüler ucuz oteller içerisinde Renaissance Palace Hotel, Austin Boutique Hotel ve Diamond Hotel Baku bulunuyor.