Borovets Otelleri Ara

En uygun Borovets otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Borovets otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Borovets Hakkında

Bulgaristan’ın en eski ve en ünlü kayak merkezi olan Borovets, Balkanların en yüksek zirvesinin altında, Rila Dağı’nın kuzeye bakan yamaçlarında konumlanıyor. Beldenin deniz seviyesinden yüksekliği 1390 metre olup, en yüksekteki kayak pistleri de 2600 metre yükseklikte bulunuyor. Büyük bir kayak alanı olmasına rağmen Avrupa’nın kış tatil beldelerinden daha küçük olan Borovets, uygun maliyetleriyle de oldukça da tercih ediliyor. Yamaçlardaki yemyeşil çam ağaçlarından oluşan ormanlar ise karlı dağlarla bütünleşip bir portre gibi görünen güzel manzaralar sunuyor.  

Borovets’i ülkenin en popüler beldelerinden biri yapan sahip olduğu kayak pistleri ve canlı atmosferi. Belde kayak ve snowboard öğrenebileceğiniz en mükemmel yerlerden biri olup, onlarca kayak okulu bulunuyor. Borovets’in 58 kilometrelik uzun kayak pisti, merkezden gelip birbirine asansörlerle bağlanan 3 merkezden oluşuyor. Bu merkezlerden en iyi kayak pistlerine sahip olanı ise tüm kış müsabakalarının yapıldığı Yastrebets Kayak Merkezi.

Çam ormanlarının içinden geçen, sarp yamaçlara ulaşan zorlayıcı pistlerin yanında, kolay parkurlarda da kayabiliyor, gece aydınlatılmış pistlerde gece kayağı, kros kayağı, biathlon yapabiliyorsunuz. Her mevsim açık bir havayla karşılaşacağınız Borovets’in kayak sezonu ise aralık ve nisan arasındaki dönemi kapsıyor.

Kırsal bir kasaba olan Samakov’a 12 kilometre, Sofya’ya ise 72 kilometre mesafede olan beldenin yürüyerek ulaşabileceğiniz köy ve modern tesislerinin yanında alışveriş, eğlence seçenekleri de oldukça bol. Gece düzenlenen dağ partileri beldeye hareket katarken, gündüz kayak aktivitelerinin dışında vahşi doğa keşifleri yapabileceğiniz yürüyüşlere çıkabilir ya da kar safarilerine katılabilirsiniz. Belde at binme, yamaç paraşütüyle atlama için de ideal.

Borovets’e havayoluyla gelmek istediğinizde inebileceğiniz en yakın havaalanı Sofya Havaalanı. Belde ile havaalanı arasındaki 76 kilometrelik mesafeyi 55 dakikalık bir sürüşle gidebiliyorsunuz.