Bodrum Kalesi Yakınındaki Oteller

En uygun Bodrum Kalesi yakınındaki otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bodrum Kalesi yakınındaki otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bodrum Kalesi Hakkında

Yüzyıllardır Bodrum’un başlıca sembolü sayılan Bodrum Kalesi, tam olarak hangi tarihte yaptırıldığı bilinmeyen eserlerden. Günümüzde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olan kalenin 1400’lü yıllardan itibaren St. Jean Şövalyelerine ev sahipliği yaptığı biliniyor. İçerisinde farklı ülkelerin isimleriyle anılan kuleleri barındıran Bodrum Kalesi’ndeki en yüksek kule yaklaşık 48 metre uzunluğuyla Fransız Kulesi. Alman Kulesi, İngiliz Kulesi, İtalyan Kulesi ve Yılanlı Kule ise tarihi yapıdaki diğer kulelerden.  

Eski sarnıçlar, yüksek duvarlar ve su hendeğinden meydana gelen kalenin diğer bir dikkat çekici özelliği ise kuşkusuz tarihin izini taşıyan armaları. Aslan ve ejderha motifleriyle süslenen armalarda ayrıca haç işaretleri de açıkça görülebiliyor. Bodrum’un tam manasıyla kalbi sayılabilecek denli merkezi bir yerde bulunan kalenin hem dışında hem de içinde sergilenen eserleri görebilirsiniz. Özellikle içine girdiğinizde Doğu Roma Gemisi ile Sikke ve Mücevherat Salonu gibi alanları inceleme şansı bulabilirsiniz. Dünya çapında düzenlenen yarışmalarda geçmişten günümüze dek pek çok ödüle layık görülen Bodrum Kalesi’nde II. Mahmut’un tuğrası da gözünüze ilişecek parçalardan.

Ege’nin önde gelen eğlence ve tatil cennetlerinden Bodrum’da yer alan kalenin çevresinde enfes deniz ürünleri ve balıkları servis eden restoranlar bulabilirsiniz. Buralarda eşsiz Bodrum manzarasına bakarak yemeğinizi yedikten sonra rotanızı Barlar Sokağı’na çevirebilir, dilediğiniz gibi dans edip eğlenebilirsiniz. Civarda ilçenin karakteristik mimarisini yansıtan beyaz ev şeklinde biblolar, tuzluklar, tablolar ve diğer hediyeliklerden satılan pek çok mağaza da mevcut. Bodrum Kalesi’nin çevresinde konakladığınızda ayrıca bölgedeki popüler plajlara ve diğer turistik noktalara kolayca erişmenin mümkün olduğunu hatırlatalım.

Bodrum Kalesi Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Temmuz 224,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.