Birlik Otelleri Ara

En uygun Birlik otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Birlik otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Birlik Hakkında

Birlik Mahallesi

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı olan Birlik Mahallesi, şehrin en merkezi mahallerinden birisi. Güzel konumundan dolayı Birlik Mahallesi’nden şehrin pek çok yerine ulaşım çok kolay.

1.derece doğal sit alanı olan Kuğulu Park, 7 bin 743 metrekare alanıyla mahallenin en popüler yeri. Park içerisinde dinlenme alanları, çocuk oyun alanı, kuğu ve ördeklerin bulunduğu güzel havuzlar ve yeşil alanlar yer alıyor. Kuğulu Park, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp huzur bulabileceğiniz muhteşem bir yer. 

Ankara Kalesi de Birlik Mahallesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ülkemizin en önemli tarihi yerlerinden birisi. 110 metre yüksekliğindeki görkemli kale, 1073 tarihinde Türklerin kontrolüne geçti ve günümüzde kale çevresi alışveriş merkezleri, kafeler ve restoranlarla çevrelenmiş durumda.

Birlik Mahallesi’ne sadece 3 kilometre mesafede olan yer alan ve Türkiye’nin en önemli simge yapılarından birisi olan Anıtkabir de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı, dünyanın her yerinden milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Birlik Mahallesi’nde ziyaret edilebilecek diğer bir önemli yer ise Tabiat Tarihi Müzesi’dir. Bu etkileyici müze, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği ile 1968 yılında hizmete açıldı. Tabiat Tarihi Müzesi, ülkemizin tek tabiat tarihi müzesi olma özelliğine de sahip. Müzenin koleksiyonlarında 15 milyon yıl önce yaşamış bir fil iskeleti ve ABD’den satın alınan dinozor fosilleri çok ilgi çekiyor.

Birlik Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.