Billund Otelleri Ara

En uygun Billund otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Billund otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Billund Hakkında

Danimarka’nın Jutland Yarımadası’nda yer alan küçük bir yerleşim birimidir. Billund’un dünyaca bilinen en önemli özelliği, ünlü oyuncak markasının tema parkı olan Legoland’e ev sahipliği yapıyor olmasıdır. 1968 yılında açılan Legoland, bugün dünyadaki benzerlerinin en büyüğüdür. Oyuncak şirketinin genel merkezi de bu şehirdedir. Kuruluşu çok eski tarihlere dayanan Billund’un adı ilk olarak 1291tarihli belgelerde ortaya çıkmış ve kent Grene Kilisesi topluluğunun yaşadığı küçük bir bucak olarak tanımlanmıştır.

1510 yılında ‘Billund’ adını alan şehir, 1916 yılında -daha sonra Lego Oyuncak Markası’nı yaratacak olan isim- Ole Kirk Cristiansen’in yatırımlarıyla çehre değiştirmeye başlamıştır. Billund Mobilya Fabrikası’nı satın alan Cristiansen, fabrikada üretilen ürünlerin ahşap atıklarından küçük oyuncaklar üretmeye başlamış; 1934 yılında da Lego fabrikasını kurarak oyuncak üretimini tamamıyla bu tesise kaydırmıştır. Cristiansen’in bu girişiminin ardından, 1930’lu yılların sonlarına doğru şehirde yeni fabrikalar açılmış ve Billund ekonomik olarak gelişmeye başlamıştır. Bugün çocuklu ailelerin yoğun olarak ilgi gösterdiği şehir, yıldan yıla büyüyen bir ‘Lego Turizmi’ akınına uğramaktadır. Dolayısıyla kentin en popüler turistik merkezi, içinde bir aktivite merkezi ve bir su parkının da yer aldığı Legoland’dir. 

Ayrıca şehrin hayvanat bahçesi ile Kongernes Jelling ve Vandel Müzesi şehrin diğer tursitik gezi noktalarıdır. Avrupa’nın en kuzeyindeki konumu nedeniyle soğuk ve ılıman iklimin görüldüğü şehir, yaz ve kış aylarında büyük ölçüde yağış almaktadır. Bullund Havaalanı kentin 1,9 km. kuzeydoğusundadır.

Billund Galeri