Nyiregyhaza Otelleri Ara

En uygun Nyiregyhaza otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nyiregyhaza otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nyiregyhaza Hakkında

Nyiregyhazai, Macaristan’ın kuzeydoğusunda yer alan ülkenin en büyük yedinci şehri. Kent Szabolcs-Szatmar-Bereg bölgesinde başkent konumunda olup, Tisza Nehri üzerinde, meyve ağaçlarıyla dolu Büyük Macar Ovası’nın kuzey kesimini kaplıyor.

Geçmişte bataklık ve kumul bir alanken, toprağın yeniden kazanılmasıyla günümüzün gezilip görülesi bir şehrine dönüşen Nyiregyhazai’nin tarihi 18. Yüzyıl ortalarında başlıyor. Kumullar şeker pancarı, patates ve tütün yetiştirilerek tarım alanına dönüştürülürken, hayvan yetiştiriciliği de önem kazanıyor. İçinde bulunduğu bölgenin tarım merkezi olan şehir kereste işlemeciliğiyle de biliniyor.

Şehir verimli tarımının yanında parkları, meydanları, eski atmosferini canlı tutan binalarıyla oldukça dinamik bir görüntüye sahip.  Doğu Macaristan’ın kültür, eğitim, ekonomi açısından en güçlü şehri konumundaki Nyiregyhazai’nın en turistik yeri de Hayvanat Bahçesi. 24 hektarlık bir alana yayılan Hayvanat Bahçesi’nde içlerinde beyaz kaplan, addax antilopu gibi nadir türlerin olduğu her kıtanın faunasından sayısı 500’ü geçen türde hayvan bulunuyor.

Kentin akciğerleri sayılan ve kirletilmemesi için özen gösterilen Sosto Ormanı doğa sporlarına elverişli olmasının yanı sıra termal havuzlardaki terapötik su tedavilerinin de uygulandığı yer. Orman hem sağlıklı hem de eğlenceli yaşam tesisleriyle birçok ziyaretçi çeken Acquarius Spa’ya da ev sahipliği yapıyor. Kentin Sosto Ormanı’ndan sonra başlayan Sostogyogyfürdo bölgesindeki açık hava köy müzesi 1979 yılından bu yana bölgenin mimari gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin ziyaretine açık. Paskalya eğlenceleri, Aziz Stephen Harvest Festivali, Whitsun Çocuk Bayramı, Sosto Bira Festivali, mutfak ve el sanatları atölyeleri şehrin temposunu her daim canlı tutuyor. Şubat ayında Geleneksel Macar danslarının sergilendiği etkinlikler, ağustos ayında ise Uluslararası Cantemus Fesrivali tim ülkede popüler ve bu aylarda kent adeta dolup taşıyor. Festival zamanlarında şehrin meydanlarında filmler gösterilip, ücretsiz konserler veriliyor. Sanatla ve neşeyle iç içe bir şehir olan Nyiregyhazai ünlü Macar şaraplarının üssü Tokaj bölgesine sadece 30 kilometre mesafede olup tadım turlarına katılabiliyorsunuz.

Şehre havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en büyük uluslararası havalimanı 53 kilometre mesafede bulunan Debrecen Havalimanı. Kent merkezine otobüs, taksi gibi araçları kullanarak veya araç kiralayarak transfer sağlayabiliyorsunuz.