Bharatpur Otelleri Ara

En uygun Bharatpur otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bharatpur otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bharatpur Hakkında

Bharatpur, Uzakdoğu’nun mistik ülkesi Nepal’in en büyük 4 şehrinden biri. Yeşil atmosferi ve doğasıyla baş döndüren şehirde yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. 77 ayrı bölgeye ayrılan Nepal’in Chitwan bölgesine bağlı Bharatpur ülkenin en hızlı gelişen şehirlerinden aynı zamanda.

Yakın çevresindeki bölgelerin eklenmesiyle metropol ilan edilen şehrin ekonomisi tarım ürünleri ağırlıklı. Özellikle bal üretimi ve mantar yetiştiriciliğinde gelişen şehirde yetiştirilen tarım ürünleri ülkenin diğer kentlerine gönderiliyor. 

Şehrin yakınlarında görülebilecek pek çok doğa harikası var. Bharatpur kent merkezinin yaklaşık 5 kilometre dışında yer alan Bishazari Tal Gölü bunlar arasında ilk sırada geliyor. Şehrin güneyine inerek ziyaret edebileceğiniz gölde kuş gözlemciliği yapılıyor. Bölgede süregelen vahşi yaşamı iliklerinize kadar hissedeceğiniz Chitwan Ulusal Parkı’nda geyikleri, filleri, Bengal kaplanlarını ve diğer vahşi hayvanları görebilirsiniz. Şehre çok uzak sayılmayan Narayani Gölü ise Nepal’in en büyük ve derin gölü. Yeterli zamanınız olduğunda buraya birkaç saatinizi ayırabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifli anlar geçirebileceğiniz göl, manzarayı izleyerek piknik yapmak isteyen Nepalliler arasında oldukça popüler. 

Şehre geldiğinizde en az bir gününüzü tarihi tapınakları gezmeye ayırmalısınız. Bharatpur’un en eski ibadethaneleri arasında gösterilen Ganeshthan Tapınağı’nı ilk sıraya alabilirsiniz. Tapınak her ne kadar 1952 yılında inşa edilmiş olsa da ilk versiyonunun 15. Yüzyıl’da yapıldığına inanılıyor. Hayranlık uyandıracak kadar mistik bir atmosfere sahip tapınak özellikle salı günleri oldukça kalabalık.

Çevresini saran sularıyla bambaşka bir dünyayı yansıtan Bageshwari Tapınağı, Mahakaleshwar Shiva Mandir, Pashupatinath, Rameshwar ve Jakhadi Mai şehrin yakınlarında ziyaret edilebilecek diğer tapınaklar.

Bölgede tapınakların dışında görülebilecek görkemli kaleler ve saraylar da var. 17. Yüzyıl’a tarihlenen Upardanghari Kalesi’nin Satrubhanjan Şah tarafından yaptırıldığına inanılıyor. Yüksek bir tepede inşa edilen kaleden tüm bölgeyi panoramik olarak görebilmek mümkün. Hükümdarlara bahar aylarında ev sahipliği yapan Diyalo Bangala Sarayı ise Narayani Nehri’nin kıyılarında yükseliyor.

Mahendra ve Madan Ashrit otoyollarının kesişim noktasında yer alan şehir, ulaşım anlamında ülkenin diğer yerlerine göre hayli gelişmiş durumda. Nepal’in büyük yerleşim bölgelerine yakın sayılan Bharatpur, aynı zamanda ülkede iki farklı havalimanı bulunan tek şehir. Bharatpur’dan Birgunj ve Katmandu yönüne gitmeniz gerekiyorsa, sürekli devam eden otobüs seferleriyle bu yerlere ulaşma şansınız var.