Beziers Otelleri Ara

En uygun Beziers otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Beziers otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Beziers Hakkında

Narbonne ve Montpellier arasındaki, Languedoc-Roussillon'un Hérault bölümünde bulunan Beziers, Akdeniz’in uzun kumsallarından birkaç kilometre ötede uzanır. Şehrin yukarısındaki Saint-Nazaire katedraline doğru, Orb Nehri boyunca uzanan birçok eski taş köprünün tepesinden yükselen çekici bir kasabadır. Bu eski taş sokaklar nadiren turistlerle dolup taşsa da; Ağustos ortasında, beş gün boyunca boğa güreşi festivali şehrin dolup taşmasına neden oluyor. 

Orb Nehri'nin yukarısında, Ortaçağ'dan günümüze ulaşan Beziers Katedrali, 1209 yılında yanarak yerle bir olsa da tekrar inşa edilerek ihtişamını koruyan gotik tarzda özel bir yapıdır. Katedralin içinde, orijinal Romanesk katedralin sütunlarını barındıran yapı, 14. ve 15. yüzyıldan kalma freskleri ile büyüleyici. Béziers'in merkezi Allées Paul-Riquet, 1827 yılında inşa edilen eski şehrin hendekleri ve surlarının hatları boyunca devam eden büyük bir gezinti ve buluşma noktasıdır. Geniş ve uzun cadde, çift sıralı çınar ağaçları ve eski büyük apartmanlar ile çevrilidir. Civarda uzun bir gezinti yaptıktan sonra, restoran, kafe ve barlarda keyifli zaman geçirebilirsiniz. Her Cuma  günü kurulan çiçek pazarından alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca her yıl Ağustos ayında düzenlenen Féria de Béziers’ın gece eğlenceleri de burada yaşanıyor.

Biterrois Müzesi’nde Béziers’in tarihini keşfedebilir; Albigensian Haçlı Seferi sırasında gerçekleşen, 1209 katliamına dair geniş bir arşivi ve modelleme çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Roma eserlerinin koleksiyonları, yazıtlı taşlar, amforalar, büstler ve cam eşyalar ile düzenlenen diğer segiler de müze severlerin ilgisini çekebilir. Müze ayrıca 20. yüzyıldan kalma kentte sizi hayatın içine doldurur ve güneybatı Fransa'nın bu köşesinin doğal tarihi ile ilgili görüntüler sunar.

Yüzyıllar boyunca Provence'tan Toulouse'a giden tek yol, Orb Nehri üzerindeki, 13. yüzyıldan günümüze ulaşan Pont Vieux köprüsü; asimetrik kemerleriyle ünlüdür. 1963 yılında Fransa'nın tarihi eserleri envanterine kaydı geçirilmiş, muhteşem bir Romanesk yapıdır. Béziers şehir manzarasını karakteristik hale getiren köprü üzerinde gezinebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Orb ovasının tamamını, nehri ve iki köprüsünü de önüne katarak yükselen Jardin des Eveques Kalesi’nin manzarası, uzaklarda Canal du Midi, Minervois aralığı ve Akdeniz’e de hakimdir. Buraya ayırdığınız bir yarım günde manzaranın tadını çıkarabilir, geniş bahçelerinde dinlenebilirsiniz.

241 kilometre uzunluğundaki Canal du Midi, Canal de Garonne ile birleşerek, Akdeniz ve Atlantik arasında bir bağlantı oluşturuyor. Bu doğa ve tarihi mühendislik örneği kanal üzerinde, gezinti teknelerinin düzenlediği turlara katılabilirsiniz. Dokuzuncu yüzyılda inşa edilen Fonserannes Locks etrafında ve gezi tekneleri ile düzenlenen turlara katılabilir; doğanın, mimarinin tadını çıkarabilirsiniz.

Plateau des Poetes Parkı, Fransa’nın dört bir yanında çizdikleri bahçeleriyle ünlü Denis ve Eugène Bühler’in çalışmasıdır. Victor Hugo gibi birçok ünlü edebiyatçının figürlerinin yer aldığı parkta; söğüt ve iğne yapraklı ağaçlar altında gezinebilir, yaz aylarında burada düzenlenen Théâtre de Verdure’un gösterisini izleyebilirsiniz. Tüm senenin en önemli aksiyonu olarak, her yıl Ağustos ayında gerçekleşen Féria de Béziers, Katalonya’daki boğa güreşi yasağından beri, daha da ilgi çeken bir festival haline geldi. Boğa güreşi izlemeyi tercih etmeseniz de, güreşlerin ardından gece başlayan canlı müzik ve partilerde eğlenebilirsiniz.

1895'e uzanan tarihi çekiciliği, zarif Art Nouveau tasarımı ile Béziers'deki pazar "Les Halles de Beziers", evinize ve sevdiklerinize hediyelik seçmek için harika bir fırsat olabilir. Ayrıca giriş katındaki restoranlar da alışverişinizi tamamladıktan sonra, dinlenmek için iyi bir alternatif olabilir. Akdeniz ikliminin hissedildiği Beziers’e seyahat için en uygun dönem, Mayıs ve Eylül arasındaki yaz aylarıdır.