Lucknow Otelleri Ara

En uygun Lucknow otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Lucknow otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Lucknow Hakkında

Hindistan'ın en büyük ikinci şehri olan Lucknow, aynı zamanda Uttar Pradeş eyaletinin de başkenti. Hindistan'ın Altın Şehri ve sanat eserleriyle Konstantinopolis'i olarak bilinen Lucknow, ülkenin en önemli kültür merkezi konumunda. Büyüleyici bahçeleri, Hint ve sömürge mimarisinin en güzel örnekleri, tarihi pazarları ve zengin mutfağıyla keyifli bir gezi yapabileceğiniz Lucknow, Hindistan’ın her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen en turistik şehirleri arasında.

Bada Imambara, Chattar Manzil, The Residency ve Rumi Darwaza gibi ünlü binaları mutlaka görmeniz gereken şehirde modern yapılarının yanı sıra eski dünya cazibesini de özenle korunmuş. Şehrin merkezinde yer alan Begüm Hazrat Mahal Parkı, Awadh Kraliçesi Begüm Hazrat Mahal anısına inşa edilmiş etkileyici bir alan olarak görülmeye değer. Awadhi mimarisinin çarpıcı bir örneği olan Rumi Darwaza Geçiti de Lucknow şehir merkezinde Bada Imambara ve Chota Imambara gibi tarihi simge yapıların yanında kolay gezilebilir bir konumda bulunuyor. Gomti Nehri kıyısında yer alan Umbrella Palace ve Lucknow'da en çok ziyaret edilen turistik yerlerden biri olan mimarlık harikası Kaiserbagh Sarayı Kompleksi de mimari severlerin kesinlikle uğramanız gereken yerlerden. Hindistan’ın doğa cennetlerinden Naini Gölü'nün kıyısında yer alan Nainta Devi Tapınağı’nı ise antik Hint kültürünü anlamak için ziyaret edebilirsiniz.

Bara Imambara'dan 20 dakika yürüyüş mesafesi uzaklıkta bulunan Chowk Pazarı, Hindistan’ın en eski ve aktif pazarlarından biri olarak ziyaretçileri büyülüyor. İttar ve süs eşyaları satan tezgahlar, el sanatı ve antik dükkanları, baharatçılar, fildişi ürünleri satıcıları ve el işi oyuncak zanaatkarları ile bir Hint pazarında aradığınız her şeyi Chowk Pazarı’da bulabilirsiniz.

Aileler için keyifli bir gezi sunan ve Lucknow Zooloji Bahçeleri olarak bilinen Lucknow Hayvanat Bahçesi; Himayan kara ayısı, Sibirya kaplanı ve tepe tilkisi dağ hayvanlarının yanı sıra palmiye misk kedileri ve geyikler ile yüzlerce vahşi hayvana ev sahipliği yapıyor. Onlarca çeşit su kaydırağıyla ve eğlence havuzlarıyla hizmet veren Anandi Su Parkı, 112 dönümlük dev bir alanı kapsayan Eco Park, şehrin kabalığından uzaklaşabileceğiniz yemyeşil alanları ve yürüyüş parkurlarıyla Kukrail piknik alanı da şehrin popüler noktalarından.

Şehirde kültürel turlara çıkarak da sömürge dönemi boyunca şehrin geçmişini anlatan Lucknow's Residency, şehrin en eski müzelerinden olan Devlet Müzesi, paha biçilmez sanat eserlerinin sergilendiği Lok Kala Sangrahalaya ve Hindistan’ın ulusal kahramanlarından Mahatma Gandhi'nin yaşamına adanan Gandhi Müzesi’ni keyifle gezebilirsiniz.

Et severler için tam bir cennet olan Lucknow’da pek çok kaliteli restoranda veya sokak yemeği satıcılarında mis kokulu biryanilerden etli kebaplara kadar pek çok seçenek tadabilirsiniz. Diğer dönemlere göre daha serin ve az yağışlı olan ekim ve mart ayları arasında ziyaret edebileceğiniz Lucknow’a Chaudhary Charan Singh Uluslararası Havaalanı’na bilet alarak veya Hindistan’ın her bölgesinden trenler ve otobüsler ile kolayca gidebilirsiniz.