Xaghra Otelleri Ara

En uygun Xaghra otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Xaghra otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Xaghra Hakkında

Doğal ve tarihi zenginlikleriyle turistler için popüler bir destinasyon olan Xaghra, Malta’nın kuzeydoğusunda yer alır. Ramla’nın güzel koyları, Ta 'l-Għejjun ve Marsalforn vadileri ile çevrilidir. Xaghra, UNESCO Dünya mirası listesindeki Ġgantija Tapınak Kompleksi’ne ev sahipliği yapar. Xagħra'nın güneyinde, hayranlık uyandıran megalitik Ġgantija Tapınakları, Gozo'nun muhteşem manzarasına hakimdir. Ġgantija, Malta’da bulunan megalitik tapınakların en büyüğüdür; ki görünce hak vereceksiniz. Ġgantija Tapınağı’nın girişinde fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

Ramla Koyu, altın kumlu Gozo’nun en güzel plajlarından biridir. Buraya gelmişken, Calypso Mağarası’nı keşfe çıkabilirsiniz. Civarındaki restoranlarda güzel bir yemek yiyebilir ya da bütün gün şezlongda deniz keyfi yapabilirsiniz. Köy meydanının kuzeyindeki arka sokaklarda, Xerri’nin Grottosu yer alır. Sarkıt ve dikitlerle tamamlanan bu yeraltı mağarasına, özel bir evden giriş yapılması, durumu olağandışı hale getirir. Evinin altındaki mağarayı keşfeden ev sahibi Antonio Xerri, mağara ve turist potansiyeli arasındaki bağı farkedince; 1923 yılında kazıyı başlatıyor ve mağaraya ulaşılıyor.

Un üretimini arttırmak için, yel değirmenleri inşa eden Şövalyelerin teşkiviyle, 1725 yılında inşa edilen Ta'Kola; artık dönemine ait araçların ve yaşamların sergilendiği sevimli bir müze. Bu değirmende güzel zaman geçirebilir, ekmeğe ulaşmak için verilen çabayı takdir edebilirsiniz.

Pomskizilli Oyuncak Müzesi; 19. yüzyıldan kalma oyuncak evler, bebekler, kurşun askerlere rastlayabileceğiniz ürkütücü bir müze. Müzenin isim babası Edward Lear’a adanmış bölümü de mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Genel olarak Akdeniz ve Tunus mutfaklarından etkilenen Malta mutfağının güzel örneklerini bulacağınız Xaghra’da; kırmızı ve beyaz et başrollerde. Kırmızı ete, tavşan yahnisi de dahil. Bu nedenle tavşan yemek istemeyenler için, ne eti olduğunu soruşturmakta fayda var. Tuzlu ve tatlı hamur işlerini sokakta dahi bulabilir, bir öğününüzü bu şekilde geçirebilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken Gbejna peyniri, Gozo’nun özel peynirlerinden ve Xaghra’da da özel bir yeri var. Hatırlatalım ki; az bir bütçe ayırarak Xaghra’da güzel yemekler yiyebilirsiniz. 

Xaghra’ya seyahat için en uygun dönem Nisan-Eylül arasındaki aylardır. Haziran ayından sonra hava sıcaklıklarında ciddi artışlar göründüğünden, çok sıcak sevmeyenler içinse; Nisan, Mayıs ve Haziran ayları tercih sebebi olabilir.