Heybeliada Otelleri Ara

En uygun Heybeliada otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Heybeliada otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Heybeliada Hakkında

Eski ismiyle Halki olarak bilinen Heybeliada, İstanbul’un Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan tarihi adalarından biri. Heybeliada, Bizans İmparatorluğu zamanında prenslerin sürgün yeri olması nedeniyle ‘’Prens Adaları’’ diye geçen adalar grubuna dahil. Bu sayede adada, hem Bizans hem de Osmanlı döneminde inşa edilen pek çok eski köşk, kilise ve okul bulunuyor. Adaya adımınızı atar atmaz iskelenin hemen yakınlarındaki ünlü yapılardan Heybeliada Deniz Lisesi’ni görebilirsiniz. Manzaraya hakim konumuyla dikkat çeken Heybeliada Ruhban Okulu ise günümüzde daha çok turistik bir mekan olarak ziyaret ediliyor. 

Türk edebiyatının efsanevi isimlerinden Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın da bir dönem yaşadığı tarihi evi adada görmeniz mümkün. Ayrıca Bizanslılardan kalan tarihi kilise, İstanbul’daki Musevi cemaatin ibadethanesi olan Beth Yaakov Sinagogu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı İsmet İnönü’nün evi Heybeliada’daki tarihi ve turistik önemi olan mekanlardan.

Heybeliada’ya ilk vapur seferleri 1800’lü yılların ortalarında yapılmaya başlandı. O dönemlerde adada daha çok varlıklı Rumlar yaşamını sürdürüyordu. Günümüzde de buraya ulaşmak için Kabataş, Bostancı veya Kadıköy’den hareket eden vapurlara binmeniz gerek. Martıların kanat çırpışları eşliğinde yapacağınız yaklaşık 1 saat süren vapur yolculuğunun ardından Heybeliada İskelesi’nde olabilirsiniz. Otomobil ve motosikletlerden arındırılmış adada ulaşım bisiklet ve faytonlarla sağlanıyor. Dilerseniz yaz aylarında Heybeliada’nın plajlarından denize girebilirsiniz. Buradaki pansiyon ve otellerde kaldığınızda adanın son derece keyifli geçen akşamlarını deneyimleme şansı bulabilirsiniz. Çam Limanı’nın etrafında çıkacağınız kısa bir gezinti ise Heybeliada’ya bir kez daha hayran kalmanız için yeter de artar bile.

Heybeliada Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Heybeliada Seyahat Yazıları

Heybeliada Sıkça Sorulan Sorular

Heybeliada’da gece hayatı nasıldır?

Yaz aylarında çok fazla turist ağırladığı için Heybeliada’da eğlence hayatı yaz aylarının ilk günlerinde renklenmeye başlıyor. Her kesime hitap eden bir mekân bulabileceğiniz Heybeliada’da deniz manzarasına karşı eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Sirtaki eğlencelerine katılabilir, caz müzik dinleyebilir, canlı müzik performanslarına şahit olabilirsiniz.

Heybeliada’dan Büyükada’ya nasıl gidilir?

Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş’tan Adalar yönüne giden vapurlar genelde Heybeliada ve Büyükada’ya uğruyorlar. Heybeliada’dan Büyükada’ya gitmek isterseniz İstanbul’dan gelip Büyükada’ya devam eden vapurun geldiği yönde bekleyebilirsiniz.

Heybeliada’da nerede kalınır?

Heybeliada genellikle İstanbullular tarafından günübirlik geziler için tercih ediliyor. Tabii bu adada konaklama seçeneklerinin kısıtlı olduğu anlamına gelmiyor. Heybeliada’da butik oteller, apartlar ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. Adanın tarihi dokusunu kaldığınız otelde de hissetmek isterseniz restore edilmiş tarihi konaklara kurulan tesisleri tercih edebilirsiniz. Tatil dönemlerinde adaya gelen turist sayısında artış görülebiliyor. Bu nedenle erken rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Heybeliada’da gezilecek yerler nerelerdir?

Daha vapurda gelirken görebileceğiniz Heybeliada Deniz Lisesi, manzarasına hayran kalacağınız Aya Yorgi Uçurum Manastırı ve Türk Edebiyatı’na önemli eserler kazandırmış Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, Heybeliada gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Bet Yaakov Sinagogu, İsmet İnönü Evi, Rum Ortadoks Ruhban Okulu, Ayoias Nikolas Kilisesi ve Süslü Mezar da Heybeliada ziyaretçilerinin uğrak noktaları arasında. Ayrıca adanın en güzel noktalarından biri olan Değirmenburnu’na giderek piknik yapabilirsiniz.

Heybeliada’ya nasıl gidilir?

Heybeliada’ya gitmek için Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş’tan kalkan vapurlara binebilirsiniz. Ayrıca Kadıköy, Bostancı ve Kartal’dan hareket eden motorlarla da Heybeliada’ya gidebilirsiniz. Motor yolculuğu, vapur yolculuğundan daha kısa sürdüğü için özellikle yaz döneminde daha sık tercih ediliyor.