Bebek Otelleri Ara

En uygun Bebek otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bebek otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bebek Hakkında

Aynı isimle bilinen koyun hemen kıyısında kurulan Bebek, İstanbul’un geçmişten bu yana en gözde ve canlı semtlerinden. İstanbul Boğazı’nın kenarında adeta bir gerdanlık gibi göz kamaştıran semt, Osmanlı döneminde önemli devlet adamlarının yaşamak için seçtikleri bölgelerden biriydi. Günümüzde de semt bu konumunu büyük ölçüde sürdürüyor ve şehrin en zengin kesimlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bebek’in adının kaynağı ise yine Osmanlı devrine hatta İstanbul’un fetih yıllarına dek uzanıyor. O dönemlerde şehri fethetmek için Rumeli Hisarı’nı inşa ettiren Fatih Sultan Mehmet, hisarın yapımı sırasında bölgedeki düzeni sağlaması için Bebek Çelebi’yi görevlendirir. Padişahın emri üzerine burada kendisine bir köşk yaptıran Bebek Çelebi’nin anısına semt  ‘’Bebek’’ olarak anılmaya başlar.

Beşiktaş, Arnavutköy ve Kuruçeşme gibi İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasındaki diğer turistik yerlerine yakın olan Bebek, günümüzde deniz kenarındaki şık balıkçıları ve kafeleriyle oldukça revaçta. Semtin birbirinden meşhur pastanelerinde İstanbul’un en iyi pastalarını ve kahvelerini tadabilir, dilerseniz gece olduğunda semtteki kulüplerde manzarayı seyrederek eğlenebilirsiniz. Üstelik Boğaziçi Üniversitesi’nin Hisarüstü Kampüsü sayesinde Bebek üniversite öğrencilerinin de şehirdeki belli başlı keyif noktalarından.

Sarıyer, Taksim veya Kabataş gibi yerlerden hareket eden belediye otobüsleriyle Bebek’e direkt ulaşabilirsiniz. Bölgede trafik neredeyse haftanın her günü yoğun. Bu nedenle semte ulaşımda toplu taşımadan yararlanmanızda fayda var. Levent’ten Hisarüstü’ne gelen metroya binebilir, sonrasında yokuş aşağı inerek yine çok kısa sürede kendinizi Bebek’te bulabilirsiniz. Semt eskiden bölgede yaşayanların eğlence kaynağı olan gazinolara da ev sahipliği yapıyordu. Günümüzde ise enfes bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip Bebek Parkı, şık oteller ve sıkça ünlü isimleri ağırlayan mekanlar Bebek’in değişmez sembolleri haline gelmiş durumda.

Bebek Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Bebek Seyahat Yazıları

Bebek Sıkça Sorulan Sorular

Side’de gezilecek yerler nerelerdir?

Hem doğal hem de kültürel güzellikleriyle tatil beldeleri arasında ön plana çıkan Side’de gezilecek pek çok yer var. Tarihi bir gezinti için Side Antik Kenti’ni, Apollon Tapınağı’nı ve Selge Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Bölgenin doğal güzelliklerini görmek için Köprülü Kanyon, Manavgat Şelalesi ve Titreyengöl’ü gezmeniz mümkün.