Batum Otelleri Ara

En uygun Batum otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Batum otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Batum Hakkında

Batum, Gürcistan'ın Türkiye sınırında Karadeniz'e kıyısı olan en turistik şehridir. Sarp sınır kapasının açılmasından ve Gürcistan ile vizelerin kaldırılmasından sonra Türk turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir şehir olmuştur.
Roma dönemi eserlerini de barındıran tarihi bir şehir olan Batum'da güzel heybetli binalar ve parklar göze çarpar. Şehirde Acara Devlet Müzesi, Aziz Matthias anıt mezarı, Apsaros Kalesi, Osmanlı eseri Orta Cami, Batum Devlet Parkı ve Akvaryum gibi yerler gezilebilir. Genel olarak ılık bir iklimin hüküm sürdüğü Batum'a yılın her mevsimi gidilebilir. Zaten tropikal iklime yakın bir iklim olduğu için parklarda değişik bitki türlerine de rastlayabilirsiniz.
Batum'a isterseniz havayoluyla ya da Artvin'den Hopa sınır kapasından kara yoluyla gidebilirsiniz. Gürcistan, Türk vatandaşlarından 90 güne kadar turistik seyahatlerde vize istemiyor. Hatta nüfus cüzdanıyla bile geçiş yapılabiliyor. İstanbul-Batum arası uçakla yaklaşık 2 saat sürüyor. Şehir merkezine 2 km mesafede havalimanını zaman zaman Türkiye'nin kuzey illerinde yaşayanlar da kullanıyor. Hatta Havaş'ın Hopa'dan Batum Havalimanına servisleri bile oluyor. Bu arada Batum'da eğlence hayatının da çok renkli olduğunu söyleyebiliriz.

Batum Galeri

Batum Şehir Rehberi

Batum Seyahat Yazıları

Batum Sıkça Sorulan Sorular

Batum pasaport istiyor mu?

2011 yılında yürürlüğe siren protokolle birlikte Batum’a pasaportsuz ve vizesiz girilebiliyor. Türk vatandaşları Gürcistan'a, özellikle de Batum’a yalnızca kimlik kartlarıyla seyahat edebiliyor.

Batum’a giriş ücreti alınıyor mu?

Batum’a giriş için ücret alınıyor. Batum giriş ücreti, 20 Gürcistan Lari (GEL), Türk lirasıyla 226,65 TL.

Batum’a ne zaman gidilir?

Genel anlamda ılıman bir iklime sahip olan Batum’a seyahat etmek için en uygun dönem ilkbahar ve yaz ayları olacaktır.

Batum’da hangi dil konuşuluyor?

Batum’da Gürcüce konuşuluyor. Gürcüce, Güney Kafkas dillerine bağlı Megrelce, Lazca ve Svancadan oluşan dil ailesinin bir üyesi.

Batum’un neyi meşhur?

Batum, Ali ve Nino Heykeli sayesinde tüm dünyada hatırı sayılır bir üne sahip. Buna ek olarak şehrin Haçapuri, Harço Çorbası ve Zargana gibi yöresel lezzetleri de oldukça meşhur.

Batum’da gezilecek yerler nereler?

Batum’da gezip görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Ali ve Nino Heykeli başta olmak üzere, Batum Botanik Bahçesi, Argo Teleferiği, Batumi Boulevard, Batumi Piazza Square, Batum Meryem Ana Kilisesi, Europe Square ve Gonio Kalesi gibi yerler mutlaka ziyaret edilmeli.

Batum’da ne yenir?

Batum seyahatinde tadına bakmanız gereken bir dizi lezzet sizleri bekliyor. Bu lezzetlerden bazıları: Haçapuri, Harço Çorbası, Elma tatlısı, Zargana, Saperavi (Şarap), Barbunya Pilaki (Lobio), Tolma, Lüle Kebabı, ChaCha (Brandy), Pkhali (Sebze topları).

Batum’dan ne alınır?

Batum’dan hediye olarak, Gürcistan Şarabı, el yapımı bambu bardaklar, ahşaptan yapılan kupa ve oyuncaklar, bir tür şarap votkası olan Chacha, kokulu yonca olarak geçen ‘Utskho suneli’ adlı baharat, emaye-gümüş küpeler, bilezikler ve kolyeler alabilirsiniz. 

Batum’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Batum’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Sky Tower Hotel, Sheraton Batumi ve Sky Inn Batumi bulunuyor.

Batum’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Batum’daki popüler ucuz oteller içerisinde Rock Hotel First Line, Wyndham Batumi ve Sputnik Hotel Batumi bulunuyor.