Bar Otelleri Ara

En uygun Bar otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bar otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bar Hakkında

Karadağ’ın en turistik yerlerinden biri olan Bar, küçük yüzölçümüne rağmen Kotor’un tüm cazibesini, Budva’nın capcanlı gece hayatını ve Perast’ın insanı kendine hayran bırakan atmosferini taşıdığı için her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Zamanında Venedikliler, Osmanlılar, Bizanslılar ve daha pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Stari Bar’ın tamamını keşfetmek için en az 2-3 günlük bir seyahat planı yapmanızı öneriyoruz. Eski Kent olarak da adlandırılan Antivari ile şehir turunuza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. İlk yerleşimin Milattan Önce 800 yılında başladığı Antivari sahilden yaklaşık 4 km uzaklıkta yer alıyor. Antivari en çok da yüzyıllara meydan okuyan tarihi yapıları, Arnavut kaldırımlı sokakları, antik kalıntıları ve farklı konseptteki yeme içme mekanları, hediyelik eşya dükkanları ile dikkat çekiyor. 16. yüzyılda Osmanlılar tarafından inşa edilen su kemerinin bir parçası olan tarihi köprünün 18 büyük taş sütun tarafından desteklenen 17 kemeri bulunuyor.

Birçoğu bin yaşın üzerinde 100 binden fazla zeytin ağacının olduğu Stara Maslina’daki 2200 yıldan daha eski; hatta Avrupa’nın en yaşlı ağacı unvanlı zeytin ağacını mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Eski Kent Antivari’ye giden yolda "Stara Maslina" ya da “Old Olive Tree” tabelalarına denk gelmeniz muhtemel. Küçük bir parkta yer alan ağacın çevresinde birkaç hediyelik eşya dükkanı da var. Bar’da gezilecek yerlerden bir diğeri olan King Nikola’s Palace (Kral Nikola Sarayı) şehrin en etkileyici mimarilerinden. Günümüzde kültürel ve tarihi eserlerin sergilendiği bir müzeye ev sahipliği yapan sarayın inşa tarihi 1885 senesine dayanıyor. Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden biri olan Aziz Nikolaos Kilisesi ve Omerbasica Camii’ni de Bar’da gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın. Bar’ın en göz alıcı yapıları arasında gösterilen St. Jovan Vladimir Kilisesi 20. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilmiş.

Karadağ’ın en güzel plajlarından birkaçına ev sahipliği yapan Stari Bar’a yaz aylarında gidecek olursanız eğer deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz sahil kenarındaki konaklama tesislerinden birini seçebilirsiniz. Denize sıfır otellerin büyük bir çoğunluğu, şehir merkezine de yakın bir mesafede olan Šušanj ve Sutomore çevresinde konumlanıyor. Şezlong ve şemsiye kiralama ücretinin 10 avro olduğu Sutomore plajı genelde yaz aylarında çok kalabalık olduğu için daha sakin olan Canj, Dobra Voda ya da Utjeha plajlarını tercih edebilirsiniz. Adını Kral Nikola’nın eşi Kraliçe Milena’dan alan Quuen’s Beach de tercihleriniz arasında olabilir. Adrenalin tutkunları için harika fırsatlar sunan Stari Bar’da yapabileceğiniz başlıca aktiviteler; beyaz su raftingi (white-water rafting), hiking, şnorkelle dalış, dalış, yelken, trekking vb.

Ünü ülke sınırlarını aşıp tüm Avrupa’ya yayılan Rikavac ve Medjurečje kanyonlarını günübirlik ziyaret edebilir ve doğayla iç içe keyifli vakit geçirebilirsiniz. Karadağ gece hayatını deneyimlemek için Bar’ın en ünlü mekanlarından olan Green Mill ve Pub Galerija’ya giderek sabahın ilk ışıklarına kadar doyasıya eğlenebilirsiniz. Bar’dan 11 saatlik tren yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Belgrad’da da birkaç gün konaklamayı düşünebilirsiniz. Yüzölçümü bakımından Balkanlar’ın en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Skadar Gölü, Stari Bar’a sadece yarım saatlik sürüş mesafesinde yer alıyor. Kuş gözlemciliği ve trekking aktivitelerinin de epey popüler olduğu Skadar Gölü’nü gezdikten sonra Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı turlayabilirsiniz. Güney Karadağ’ın en çok ziyaretçi çeken dağlarından biri olan Rumija ise deniz seviyesinden 1594 metre yükseklikte yer alıyor.