Baler Otelleri Ara

En uygun Baler otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Baler otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Baler Hakkında

Filipinleri oluşturan adalardan en büyüğü olan Luzon’un doğu kıyısında yer alan Baler, ülkenin başkenti Manila’ya da 230 kilometre uzaklıkta. Ülkenin önemli bir tatil merkezi olan Baler, kendi adını verdiği körfezin kıyısında yer alan Aurora Eyaleti’nin de merkezi konumunda. Turistik olmasıyla ön plana çıkan şehir, Baler Körfezi kıyısında yer alan Dicasaların Plajı, Cemento Plajı, Sabang Plajı ve Anio adacıklarıyle ön plana çıkıyor.

Tarihi boyunca İspanyol, Amerikan ve Japon egemenliğine girmiş sonra da iç savaş yaşamış olan şehirde bu dönemlerden kalma cephe, müze ve anıtlar da yer alıyor. Şehir Vietnam Savaşı sırasında geçen ve ünlü İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola’nın yönettiği başrollerinde ise Marlon Brando ile Harrison Ford’un yer aldığı Kıyamet (Apocalypse Now) filminin de çekildiği yer olma özelliğine sahip.

Her yıl çok sayıda turist ağırlayan şehir ile Manila arasında sadece karayolu hattı bulunuyor. Ülkenin en zorlu dağ yollarının bulunduğu bölgede bunun dışında şehrin 12 kilometre batısında Baler Havalimanı bulunuyor. Ditumabo nehri kıyısındaki havalimanına Baler merkezinden otobüs seferleri düzenleniyor.