Roeselare Otelleri Ara

En uygun Roeselare otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Roeselare otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Roeselare Hakkında

Batı Flanders eyaletinde bulunan Belçika şehri; ünlü Flaman şairleri Guido Gezelle, Albrecht Rodenbach ve misyoner Jesuit Constant Lievens'i ağırlamakla ünlüdür. Belçika ve Fransa Belfries bölümü arasında kalan, 18. yüzyıldan günümüze ulaşan, pazar meydanındaki belediye binası ve çan kulesi UNESCO Dünya Mirası listesindedir. Bu bölgede harika bir gezi yapabilir, bolca fotoğraf çekebilirsiniz. 1821 yılında kurulan Rodenbach Bira Fabrikası’nda bir tura katılarak hem bu yüzyıllık işlemi yerinde görebilir hem yerel bira tadımı yapabilirsiniz.

1538 yılından kalma Sterrebos ormanında yer alan Rönesans tarzı Rumbeke Kalesi, bugünlerde Busworld şirketini barındırıyor. Ancak ormanda ve kale civarında keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yakınlarındaki Kazandmolen ise bölgede bulunan on üç yel değirmeninden bugüne kadar hayatta kalabilen, görülmeye değer bir yel değirmeni. Bisiklet severler için harika bir şehir olan Roeselare’de, bisikletin tarihini de merak edenler için eşsiz bir Bisiklet Müzesi bulunuyor. 1872'de tamamlanan Canal Roeselare-Leie, sadece ulaşım için ekonomik bir avantaj sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda büyük bisiklet turu ve yürüyüş fırsatları da yaratıyor. Roeselare tren istasyonu, şehirde trafiğe kapalı büyük meydanı nedeniyle tercih edilen, kafelerle çevrili hoş bir buluşma alanı. Burada sakin yürüyüşler yapıp, şehrin tadını çıkarabilirsiniz. 

Dünya mutfaklarından birçok seçkin örnek bulabileceğiniz Roeselare’de yeme içme için hatırı sayılır bir bütçe ayırmanız faydalı olabilir. Ancak lokal restoranlar ve fast food menüleriyle durumu dengeleyebilirsiniz. Kırmızı et ve deniz ürünleriyle hazırlanan öğünlere eşlik eden yerel biralara da şans verebilirsiniz. Roeselare’e seyahat için en uygun dönem Mayıs ve Eylül ayları arasındaki bahar ve yaz aylarıdır. Yılın her ayında sunacak hoşlukları olan Roeselare’de, en soğuk dönem Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaşanır.