Verviers Otelleri Ara

En uygun Verviers otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Verviers otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Verviers Hakkında

Belçika’nın Liege eyaletinde bulunan Verviers, çeşmeleriyle ünlü mütevazi bir sanat şehri. Öyle ki, geçmişinde kentin ekonomisinde büyük bir rol oynayan tekstil ve yün endüstrisine paralel yapılan çeşmeler, bugün kentin siluetini oluşturan en önemli sanatsal yapılar. Wallonia bölgesinin "Su Başkenti" seçilecek kadar görkemli çeşmelerle şehrin her sokağında, her köşesinde karşılaşıyorsunuz.

Liege’nin 20 kilometre doğusundaki Vesdre Nehri kıyısında konumlanan Verviers, Belçika tarihinde 1950’lere kadar üretim yapan ve ‘yün işleme kenti’ olarak anılan bir şehir. Kapatılan yün fabrikaları ve moda merkezlerinin binaları Neoklasik tarzdaki mimarileriyle günümüzde müze olarak hizmet veriyor. 19. Yüzyıl sonlarında yine Neoklasik tarzda inşa edilen Grand Theatre ve Grand Poste’de şehrin dokusunda muhteşemliğiyle hemen farkediliyor. Geçmişi Ortaçağ’a kadar uzanan Verviers’in en tatlı gezintisini ise kokusuyla ve tasarımlarıyla büyüleyen çikolata fabrikasında yapıyorsunuz. Hem tadıp, hem de çikolata satın alabileceğiniz fabrika aynı zamanda birer sanat eserine dönüşen çikolatalarıyla müze olarak işletiliyor. Bölgenin en iyi denilebilecek blues-rock mekanları, nehir kıyısındaki restoranları ve pub eğlenceleriyle dinamik bir şehir olan Verviers’de tüm şehri yürüyerek gezebiliyorsunuz.

Kente havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havalimanı Liege şehrinde bulunan 42 kilometre mesafedeki Liege Havalimanı. Uluslararası ve iç hat uçuşların yapıldığı havalimanına otobüs, tren, taksi ve kiralık araçla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.