Arsin Otelleri Ara

En uygun Arsin otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Arsin otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Arsin Hakkında

Trabzon şehir merkezine en yakın mesafedeki ilçelerden biri olan Arsin, denize sıfır konumu ve doğal güzellikleri ile her yıl binlerce kişinin ilgisini çekiyor. Trabzon şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta konumlanan Arsin’e en yakın ilçeler ise Yomra ve Araklı. Kuruluş tarihi 1400’lü yıllara kadar uzandığı düşünülen Arsin’de tabii güzelliklerin yanı sıra pek çok tarihi yapıya da denk gelmeniz olası. Kelime olarak “arınmış” ve “temiz” anlamına gelen Arsin, gerek konaklama tesisleri gerekse plajları ve dinlence alanları bakımından adeta isminin hakkını veriyor. Tam tamına 7 km uzunluğunda sahil şeridine sahip olan Arsin’in genelinde ılıman iklimin etkileri görüldüğü için sonbahar, ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz. Temel geçim kaynaklarının tarım ve balıkçılık olması nedeni ile adım başı bir balık restoranına rastlamanız olası; özellikle benekli alabalıklarının inanılmaz lezzetli olduğunu hatırlatalım.

İlçede turistler tarafından en çok ilgi gören yer ve tesislerin hemen hemen hepsi Yanbolu Deresi çevresinde hizmet veriyor. Dumanlı Köyü sınırları içerisinde bulunan Santa Harabeleri ya da Dumanlı Harabeleri ile Arsin seyahatinize hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Yanbolu Deresi boyunca katedeceğiniz 55 km’lik yolun sonunda karşınıza çıkacak olan Santa Harabeleri, esasında bir zamanlar madenci kasabası idi. Kıyıya 50 km uzaklıkta ve 1600 metre yükseklikte yer alan harabeler, 3 yamaç üzerinde ve 7 mahalle şeklinde dağınık olarak bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre Orta Çağ’dan kalma olduğuna inanılan bu eski Rum şehrini dilerseniz bir rehber eşliğinde de gezebilirsiniz. Trabzon-Rize sahil şeridi üzerinde mükemmel bir konuma sahip olan Arsin, kuşkusuz halen daha Türkiye’nin keşfedilmemiş hazinelerinden biri ve Trabzon’un en yeşil ilçeleri arasında ilk sıralarda geliyor. Trabzon il merkezinin 20 km doğusunda bulunan Arsin, Orta Çağ’da küçük bir yerleşim merkezi; şimdi ise şehrin yeni yeni popülerleşmeye başlayan doğal hazinesi. 

Arsin'de Nerede Kalınır?

Arsin Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Temmuz 546,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.