Al Ain Otelleri Ara

En uygun Al Ain otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Al Ain otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Al Ain Hakkında

Birleşik Arap Emirlikleri’nin 4. büyük şehri olan, 147.000 hurma ve meyve ağacının sıralandığı yollarıyla Bahçe Şehri olarak tanınan Al Ain, son yıllarda dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline geldi. Otantik şehir merkezi, tarihi kaleleri, benzersiz Arabistan mimarisi ve lüks turistik tesisleriyle her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan şehrin tarihi ise M.Ö. 3000 yılına kadar uzanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan tek yer olan Al Ain şehrinde yaz dönemini kapsayan haziran ve ağustos arasında 45 dereceyi bulan yüksek sıcaklar yaşanıyor. Kış aylarının da fırtınalı ve yağışlı geçtiği şehri gezmek için en iyi zamanlar ise havanın güzel olduğu ekim ve nisan ayları arası.

Yeni kültürler keşfetmeye ilgi duyanlar için tam bir cennet olan Al Ain’de Jebel Hafeet'in (Hafeet Dağı) zirvelerinde benzersiz çöl ve vaha fotoğrafları çekebilir, Arap kültürünün önemli bir parçası olan deve yarışlarını 10 kilometrelik lüks bir pistte izleyebilirsiniz. Merkez Halk Bahçeleri olarak bilinen ve çölün ortasında bir cenneti andıran parklarında keyifli geziler yapabileceğiniz şehirde macera arıyorsanız Al Ain Vahası yürüyüşlerine de katılabilirsiniz. 150.000 hurma ağacının sardığı geniş patikalarla çevrili vaha, 3000 yıldır kullanılan su kanallarıyla da ünlü.

Dünyanın büyük su parklarından olan Wadi Macera Parkı, şehirde çocuklu ailelerin keyifli zaman geçirebileceği en popüler yer. Parkta 3 metre büyüklüğündeki suni dalgalarda sörf, kano, beyaz su raftingi ve akarsu raftingi gibi pek çok spor yapılıyor. Devasa büyüklüğüyle tanınan Al Ain Hayvanat Bahçesi ise aslanlar, jaguarlar ve nesli tükenmekte olan birçok hayvanı yakından görmek için uğrayabileceğiniz turistik yerlerden. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük ve en popüler tema parklarından olan Hili Eğlence Şehri’nde de devasa roller coaster ve olimpik buz pistinde çocuklu aileler eğlenceli bir gün geçirebilirler.

Tarih ve kültür meraklıları ise Sultan Bin Zayed Kalesi'nde yer alan ve paha biçilmez hazinelerin sergilendiği Al Ain Ulusal Müzesi, Tunç Çağı ve Demir Çağı’ndan pek çok eserin bulunduğu UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Hili Arkeoloji Parkı, Emirati sur mimarisinin en güzel örneği olan Qasr al Muwaiji Kalesi ve büyüleyici Al Ain Sarayı Müzesi’ni kesinlikle ziyaret etmeliler.

Onlarca 5 yıldızlı otel, dünyaca ünlü restoranlar ve devasa alışveriş merkezlerinin bulunduğu Al Ain’de merkeze yakın noktalarda ekonomik oteller bulmak da mümkün. Abu Dabi'ye arabayla sadece 90 dakika uzaklıktaki şehre ulaşım için en çok hava yolu tercih ediliyor ve Al Ain Havalimanı’na (AAN) hem Türkiye’nin hem de dünyanın pek çok şehrinden direkt veya aktarmalı uçuşlar bulabilirsiniz.