Başakşehir Otelleri Ara

En uygun Başakşehir otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Başakşehir otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Başakşehir Hakkında

2008 yılında ilçe statüsünü alan Başakşehir, İstanbul’un Avrupa yakasında yer alıyor. Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Bağcılar, Esenler, Avcılar, Sultangazi ve Arnavutköy ile çevrelenen ilçe numaralarla adlandırılan farklı etaplardan meydana geliyor. Başakşehir’de Osmanlı döneminde büyük bir barut üretim tesisi yer alıyordu. Azatlı Baruthanesi adı verilen bu yer günümüzde kısmen de olsa ayakta. İlçede gezerken ayrıca Yarımburgaz Mağarası, Şamlar Tabiat Parkı ve Başakşehir Göleti’ni görebilirsiniz.

Özellikle 1800’lü yılların son çeyreğine kadar hizmet veren baruthane bölgedeki Osmanlı izlerine harika bir örnek teşkil etmesi nedeniyle önemli. Fıstık çamlarıyla çevrelenen Şamlar Tabiat Parkı ise hafta sonlarında ailece çıkacağınız yürüyüşler veya piknik için hayli ideal noktalardan. Aynı zamanda şehrin en büyük yapay göleti olan Başakşehir Göleti’nin çevresinde dinlenerek bir şeyler yiyebileceğiniz çeşitli kafeler ve restoranlar sizi bekliyor. Dilerseniz göleti seyrederek çayınızı içebilir, bu sırada çocuklarınız parklarda oyalanabilirler. Ramazan döneminde ayrıca burada şenlik ve eğlencelerin düzenlendiğini anımsatalım. Dünyadaki en eski yerleşim alanlarından biri olarak ünlenen Yarımburgaz Mağarası’nda yapılan arkeolojik kazılar, binlerce yıl önce dahi ilçede yaşamın olduğunu gözler önüne seriyor.  

Başakşehir, İstanbul’un merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta. İlçeye gelmek için metro, otobüs ve dolmuşları kullanabilir veya metrobüsle trafiğe takılmadan bir noktaya kadar gelerek minibüslere aktarma yapabilirsiniz. Son yıllarda sayısı hızla artan lüks sitelere ve konut projelerine ev sahipliği yapan ilçeye havalimanından ulaşım da otobüs ve taksiler sayesinde hayli rahat.

Başakşehir Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.