Güzelyurt Otelleri Ara

En uygun Güzelyurt otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Güzelyurt otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Güzelyurt Hakkında

Aksaray şehrine bağlı, keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Güzelyurt ilçesi; sokakları saran kendine özgü evleri, Hasandağı Volkanı’ndan püsküren lavlarla oluşmuş peribacaları ve binlerce yıllık kiliseleri ile size unutulmaz bir gezi fırsatı sunuyor. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği şifalı kaplıcalarıyla da tanınan Güzelyurt’ta tarihi ve doğal güzellikleri gezdikten sonra sıcak kaplıca sularında da rahatlayacak dinlenebilirsiniz. Güzelyurt sokaklarını gezerken karşınıza çıkacak olan otantik Güzelyurt evleri, mimari açıdan eşsiz yapılar. Rumlar döneminde inşa edilen bu tarihi evler o kadar sağlam ki günümüzde bu evlerde hala insanlar yaşamaya devam ediyor.

Güzelyurt’un tabiat harikalarını görmek için ilk gitmeniz gereken yer olan Selime beldesi, ünlü Selime Katedrali ve peribacalarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor. Bizans dönemine ait olan Selime Katedrali, sadece Hristiyanlar için değil Türkler için de çok önemli bir tarihi yapı. Kapadokya bölgesinin en büyük katedrali olarak kabul edilen Selime Katedrali’ndeki etkileyici dekorasyonun ve dini süslemelerin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Peribacalarını görmek için ise Güzelyurt merkezine çok yakın olan Manastır Vadisi ve Ihlara Vadisi’ne uğrayabilirsiniz. Hasandağı Volkanı’nın püskürttüğü lavlarla oluşan muhteşem kanyonlar ve binlerce yılda şekillenmiş peribacaları kaya oluşumları, her yıl yüzbinlerce turistin bu bölgeyi ziyaret etmesini sağlıyor. Bu gezinizde sadece muhteşem doğa harikaları değil, din tarihi için çok önemli olan Kızıl Kilise, Yılanlı Kilise ve Koç Kilisesi gibi tarihi yapıları ve çok ilgi çekici olan yer altı şehirlerini de gezme şansı bulacaksınız.

Ziga Kaplıcaları ise bu tarihi gezinizden sonra mola vererek şifalı sularının tadını çıkarabileceğiniz, çok sevilen bir yer. BUnun için Güzelyurt'ta bulunan Aksaray otelleri tercih edilebilir. Güzelyurt merkezine sadece 20 dakika uzaklıkta olan Ziga Kaplıcaları, koruma altın alındı ve burada sıcaklığı 47 dereceyi bulan şifalı suların başta kas hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.

Güzelyurt Galeri

Güzelyurt Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 251,30 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.