Asilah Otelleri Ara

En uygun Asilah otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Asilah otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Asilah Hakkında

Hem Afrika hem de Avrupa kültürlerinin muazzam bir yansıması olan Fas’ın kuzeybatısında yer alan Asilah, aynı zamanda ülkenin en popüler sahil kasabalarından biri. Fas ve de İspanyol kültüründen izler taşıyan Asilah’ın Eski Kent’ini gezerek şehir turunuza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Fes’te ve diğer Fas şehirlerinde olduğu gibi Asilah’ta da pek çok geleneksel kahverengi Medina duvarına denk geleceksiniz. Bisiklet kiralayarak Asilah’ın sahil şeridini turlayabilir, hatta belli zamanlarda düzenlenen bisiklet turlarına da katılabilirsiniz. Her yıl ağustos ayında gerçekleşen ve Fas’ın en popüler sanat etkinliklerinden biri olan Asilah Festivali süresince ünlü sanatçılar workshoplarına katılabilir ve sergilerini gezebilirsiniz.

Asilah’ın souk adı verilen çarşısında pek çok yöresel hediyelik ürün bulabilirsiniz. Bilhassa pazar ve perşembe günleri daha kalabalık olan çarşıda tekstil ürünlerinden antika eşyalara ve yöresel el sanatlarına kadar çok sayıda hediyelik eşyaya denk gelmeniz mümkün. Birçoğunun 15. yüzyılda inşa edildiği The Ramparts surları Asilah’ın Eski Kent’ini çevreliyor. Muhteşem bir gün batımı manzarası sunan The Ramparts’ın tamamına yakını Asilah Portekiz hakimiyetinde iken inşa edilmiş. Fas mutfağını deneyimlemek içinse yönünüzü Restaurante Oceano Casa Pepe'ye çevirmeniz yeterli. Bu iki katlı restoranın bahçeye bakan şirin terasında soluklanabilir, tajin başta olmak üzere birçok Fas lezzetini tadabilirsiniz. Leziz mi leziz İspanyol şarabı ve romantik ortamın tadını doyasıya çıkarmanızı öneriyoruz. Asilah’ın diğer bir ünlü yeme içme mekanı olan ve denize nazır harika bir konumda bulunan Port XIV’de piri-piri tavuğu ve deniz mahsullerinin tadına mutlaka bakmanızı öneriyoruz.

Asilah merkezinin kuzeybatısında yer alan ve İspanyol Fransiskenleri tarafından inşa edilen tipik bir sömürge tarzı yapı olan San Bartolome Kilisesi de kesinlikle görülmeye değer. Asilah’ın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Paradise Beach (Cennet Plajı) ise ipeksi yumuşacık kumların ve pırıl pırıl denizin tadını çıkarabileceğiniz büyüleyici bir yer. Asilah’ın sembolik yapılarından El-Hamra Kulesi ise 15. yüzyılda Portekizliler tarafından inşa edilmiş. Etkileyici mimari detayları ile sizi de ilk görüşte kendine hayran bırakacak olan El-Hamra Kulesi’nden enfes kareler yakalayabilirsiniz.