Pecs Otelleri Ara

En uygun Pecs otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Pecs otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Pecs Hakkında

Çok renkli kültürüyle tanınan Pecs, Macaristan’ın güneybatısında yer alıyor. Ülkenin en büyük beşinci şehri unvanına sahip bölge, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olma özelliği ile de dikkat çekiyor. İki bin yıllık tarihi boyunca çeşitli yönetim ve kültürlere ev sahipliği yapan şehir, bu tarihi dokuyu günümüzde de yansıtmaya devam ettiği için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış. 2006 yılında açılmış olan Pecs Havalimanına aktarmalı veya aktarmasız olmak üzere çeşitli seferler düzenleniyor.

Tren ve otobüs ile rahatlıkla gezilebilecek şehirde, birçok turistik mekân bulunuyor. Erken Hıristiyanlık dönemine ait birçok tarihi eseri içerisinde barındıran şehirde Székesegyház katedrali oldukça ilgi çekiyor. Vasarely, Csontváry, Zsolnay müzeleri de diğer görülmesi gereken mekânlar arasında yerini alıyor. Ayrıca Mescek dağlarının üzerine konumlanmış olan Televisiontower, şehrin panoramik görüntüsünün izlenebileceği bir alan oluşturuyor.

Ayrıca şarapları ile de ünlenmiş olan şehirde Pannonia Champagne fabrikası şarap severlerin tek adresi. Enoteca Corso, Caesar Pince ve Crystalise Macar geleneksel yemeklerinin yenebileceği en popüler mekânların başında geliyor.