Adıyaman Otelleri Ara

En uygun Adıyaman otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Adıyaman otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Adıyaman Hakkında

Yakın zaman önce Palanlı Mağarası’nda yapılan incelemeler, Adıyaman tarihiyle ilgili tüm ezberleri değiştirdi. 40 bin yıllık tarihe sahip olduğu öngörülen bu kadim şehir, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, tam olarak Orta Fırat olarak tabir edilen konumda yer alıyor. Geçmişten günümüze Hititler, Osmanlılar, ve daha pek çok medeniyete kucak açan Adıyaman’da Helenistik Dönem’den kalma tarihi eserleri görebilirsiniz. Yaklaşık olarak 600 bin civarında bir nüfusa sahip olan Adıyaman’ın önemli ilçeleri arasında Besni, Çelikhan, Kâhta, Gerger ve Gölbaşı’nı sıralamak mümkün. Adıyaman’ın çevresinde ise Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa şehirleri yer alıyor. Tarihi mağaralar, kaleler, camiler ve köprüler ve doğa turizmi ile ön plana çıkan Adıyaman’ın açık ara en çok ziyaretçi çeken yeri ise Nemrut Dağı.

2150 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek dağlarından biri olan Nemrut Dağı, Kahta ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Dünyanın sekizinci harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı’nı bu denli özel kılan şeyse bölgedeki kitabeler ve heykeller. Özellikle de Kommagene Krallığı’ndan miras kalan çok sayıda eserin bu alanda toplandığını görebilirsiniz. Güneşin doğuşu ve batışını izlemek için en güzel yerlerden biri olarak kabul edilen Nemrut Dağı, Türkiye turizmi açısından da büyük önem taşıyor. Nemrut Dağı’nı ziyaret ettikten sonra Yeni Kale, Arsamia Ören Yeri, Kadınlar Anıt Mezarı, Cendere Köprüsü, Haydaran Kaya Mezarları, Besni Ulu Camii ve Atatürk Barajı’nı keşfedebilirsiniz. Fırat-Dicle nehirleri arasında mükemmel bir konuma sahip olan Adıyaman’ın genelinde Akdeniz iklimi ve karasal iklimin etkileri görülmekle birlikte şehri ziyaret etmek için en uygun dönem bahar ve yaz ayları oluyor.

Adıyaman’ın yeme içme kültürü çevresindeki diğer illere göre daha zengin ve de çeşitli. Şehir turunuzda keşfetmeniz gereken başlıca yöresel lezzetler ise Adıyaman çiğköftesi, Adıyaman kebabı dövmeç, basalla, pirpirim, yarpuz cacığı ve besni tavası. Gece hayatının çok hareketli olmadığı Adıyaman’ın merkezinde birkaç türkü bar ve canlı müzik kafesine denk gelmeniz muhtemel. Müzikli etkinlikler genellikle Adıyaman otellerinde gerçekleşiyor. Arsemia Müzik Festivali, Nemrut Kommagene Festivali ve Zerban Şenlikleri de şehrin en çok katılımcısı olan etkinliklerinden sadece birkaçı. Adıyaman’a hava yolu ile gelmek için şehir merkezine 28 km uzaklıkta yer alan Adıyaman Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz.

Adıyaman Galeri

Adıyaman Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Ocak Temmuz
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.

Adıyaman Seyahat Yazıları

Adıyaman Sıkça Sorulan Sorular

Adıyaman’da bulunan en iyi oteller hangileri?

Adıyaman’daki popüler oteller içerisinde Nemrut Euphrat Hotel, Vadi-i Leman Hotel ve Adıyaman Beyaz Saray Otel bulunuyor.

Adıyaman’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Adıyaman’daki popüler ucuz oteller içerisinde Nemrut Kommagene Hotel, Bozdoğan Hotel ve Nemrut Hotel bulunuyor.