Argostoli Otelleri Ara

En uygun Argostoli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Argostoli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Argostoli Hakkında

Kefalonya Yunanistan’ın batı sahillerinde yer alıyor. İyon Denizi adalarının en büyüğü olup Yunan Adaları’nın en güzel plajlarına sahiptir. Harika koyları, kayalık kıyı şeridi, kum ve çakıllı plajları vardır. Dünya doğal güzellikleri için yapılan bir oylamada 10. Sırada yer almıştır. 42 bin kişilik nüfusu ile Yunan Adaları arasında büyüklük olarak da 6. Sırada yer alır. Keşfedilmeyi bekleyen Kefalonya adasında çok renkli sarkıt ve dikitleri ile binlerce yıldır serin kalmayı başaran Dragoti Mağaraları görülecekler arasında ilk sırada yer alır. Mağara gezinizden sonra kısa bir tekne turu ile gidebileceğiniz Melissina gölü de görülmeye değerdir.

Adada ayrıca 12 tane mavi bayraklı plaj bulunur. Adanın başkenti sayılan en büyük şehri Argostoli, özellikle yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Şehrin ana merkezi Vallianos Meydanı birçok kafe ve restoranın bulunduğu, geceleri ise halkın ya da turistlerin toplandığı bir yerdir. Cobbled Caddesi de birçok mağaza bulabileceğiniz alışveriş bölgesidir. Burada Aziz Spyridon kilisesini, saat kulesini ve Botanik Bahçesi’ni de gezebilirsiniz. Her biri bu caddeye yürüme mesafesindedir.

Şehirde ayrıca Helenistik ve Roma döneminden kalan kılıç, heykel, para ve seramik eşyalar gibi ilginç arkeolojik kalıntılar görebileceğiniz Kefalonya Arkeoloji Müzesi ve Kefolanya tarihine ait fotoğraflar görebileceğiniz, 19. Yüzyıldan kalan bir evde sergilenen Korgialenios Tarih Müzesi de gezilecek yerler arasındadır. Adanın çeşitli köylerinde farklı kiliseler, mezarlıklar da görebilirsiniz. Kefalonya Havalimanı Argostoli’ye 7 km uzaklıktaki Svoronata Köyü’nde yer alır. Atina’dan gelen uçuşların yanı sıra charter uçuşlara ve bazı yurtdışı uçuşlara da ev sahipliği yapar. Özellikle yaz aylarında trafiği yoğundur. Adanın çeşitli şehirlerine ya da köylerine otobüs ya da tren gibi toplu ulaşım aracı bulunmadığı için gideceğiniz yere ulaşabilmek için havalimanındaki birkaç araç kiralama firmasından araç kiralayabilir ya da taksi kullanabilirsiniz.