Argaka Otelleri Ara

En uygun Argaka otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Argaka otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Argaka Hakkında

Argaka, Kıbrıs'ın batı kıyısındaki tepelere kadar uzanan bir balıkçı kasabasıdır. Pomos ve Latchi arasında yer alan bölge; mağazalar, kafeler ve tavernaları ile sakin, telaşsız hali ile turistler için bir çekim merkezi. Bütün gün aylak bir biçimde güneşin altında takılabileceğiniz sahili kumludur ve deniz de berrak ve yüksek sezonda oldukça ısınan suyuyla rahatlatıcı. Tekne turları ile ulaşabileceğiniz Mavi Lagun’un berrak sularında zaman geçirebilirsiniz. Denizin tadını çıkarabileceğiniz diğer koy ve plajlar ise; Crystal Marine, Cennet Plajı, Asprokemnos ve Akamas Yarımadası. 

İster bisikletle ister yürüyüş yaparak Argaka’nın tepelerine keşfe çıkarsanız; tenha köyler, Bizans kiliseleri ve muhteşem manzaralar ile sizi bekliyor. Örneğin Troodos Dağları’na yaptığınız bir yürüyüşle Caledonia Şelalelerini görebilirsiniz. Şelaleye doğru çıkarken, Agios Nikolaos tis Stegis Kilisesi'ndeki çarpıcı Ortaçağ duvar resimlerini incelemeyi ve Kakopetria köyünde mola vermeyi unutmayın. Adonis Doğa Parkı, şans tanımanız gereken yürüyüş ve dinlenme alanlarından biri. 7 kilometrelik parkur, temel zorluk seviyesinde ancak manzaralar ve rastlayacağınız antik kalıntılar muazzam. Çam ormanları içinde yer alan ve iyi bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Gialia Manastırı; Bakire Meryem'e adanmış, Ortaçağ’dan kalma Gürcü Ortodoks Manastırı. 

Argaka’da onlarca restoran ve balık lokantası bulabilirsiniz. Yerel lezzetler içinde; oldukça tanıdık mezeler, taze balıklar yer alıyor. Taze deniz mahsulleri ve Akdeniz Mutfağı'nın güzel örneklerini bulabileceğiniz Argaka’da, sokak lezzetlerini de es geçmemelisiniz. Tipik Akdeniz ikliminin görüldüğü Argaka’ya seyahat için Mayıs-Ekim ayları arasındaki dönem en uygun zaman.