Buzios Otelleri Ara

En uygun Buzios otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Buzios otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Buzios Hakkında

Sadece ‘Buzios’ olarak da anılan Brezilya’nın Armacao dos Buzios kenti, adını yarımadanın muhteşem sahillerinde bol miktarda bulunan deniz kabuklarından alıyor. Eskilerin küçük ve izole bir balıkçı köyü olan Armacao dos Buzios, dünya çapındaki popülerliğini ise 1964 yılında ünlü sinema oyuncusu Brigitte Bardot'un yaptığı ziyaretle kazanıyor.

Rio de Janeiro’ya 170 kilometre mesafedeki elit tatil şehrinde, Brezilya ve Antarktika deniz akıntılarıyla çevrili 20’den fazla plaj bulunuyor. Plajların toplam uzunluğu ise yaklaşık 8 kilometreyi buluyor. Sörfçüler şehrin doğusundaki açık denize bakan Geriba ve Brava plajı kıyılarında yarışırken, şnorkelciler ve tüplü dalışcılar da Ferradura kıyılarında eşsiz su altı dünyasını keşfediyor. Şehrin mükemmel gün batımlarını göl gibi dingin sularıyla Tartaruga plajından izleyebiliyor, Praia do Forno’da kaplumbağalarla birlikte yüzebiliyorsunuz.

Şehrin batı kıyıları sakinliğiyle dinlenmek isteyenlerin tercihiyken, en üst düzey eğlence ve gurme restoranlar ise Joao Fernandes, Ossos Plajı ile kenti sembolize eden ana caddesi Rua das Pedras etrafında konumlanıyor. Rua das Pedras’da Fransız aktristin adını taşıyan bir sinema ve barlarla da karşılaşıyorsunuz.

İlkelle modernin muhteşem uyumuyla karşılaşacağız şehir, dünyanın dört bir yanından tatil için gelenlerle dokup taşarken doğal güzelliğini de korumayı başarmış yerlerden. Kentin kendine has bir mimarisi var ve yasal olarak iki katı geçen bina yapılmasına izin verilmiyor. Güzel plajların yanında merkezde karşılaşacağınız iki Katolik binası Sant'Anna Kilisesi ile Maria Desatadora dos Nós Kilisesi ve transatlantik gemilerin demirlediği rıhtım ise turistlerin en sevdiği fotoğraf noktaları. Atlantik ormanlarında bulunan Serra das Emergencias da ise rengarenk balıklar, mercanlar ve kuşların yaşadığı mükemmel bir ekosistemle karşılaşıyorsunuz. Tekne gezisiyle tüm yarımadayı boydan boya gezebiliyorsunuz.

Armacao dos Buzios’un en kalabalık olduğu zamanlar kasım-mart arasındaki dönem olup özellikle aralık ayında kent plaj partileriyle canlanıyor. Mart ayında ise yağışlar başlıyor. Büyükşehirlere otobüs bağlantıları olan Armacao dos Buzios’a en yakın havalimanı ise 33 km uzaklıktaki Cabo Frio Uluslararası Havalimanı. Alandan taksi, servis gibi araçlarla 20 dakikada şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz. Araç kiralamanız durumunda şehir içinde park sorunu yaşayabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.