Bohinjska Bistrica Otelleri Ara

En uygun Bohinjska Bistrica otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bohinjska Bistrica otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bohinjska Bistrica Hakkında

Bohinjska Bistrica, Slovenya’nın aynı isimle bilinen bölgesinin yönetim merkezi. Olağanüstü güzellikteki dağlarla çevrelenen yerleşim doğa sporlarını sevenlerin ülkedeki başlıca adreslerinden.

Bohinjska Bistrica ve civarında gezerken muazzam manzarasıyla pek çok ziyaretçide hayranlık uyandıran Bohinj Gölü’nü görebilirsiniz. Üzerinde inşa edilen eski köprülerden geçerken bir anda karşınıza çıkacak Kamniska Bistrica Nehri ise bölgenin bir diğer doğa harikası. Bölgenin ekonomik ve kültürel yaşamında ayrıca demiryolu bağlantısının önemli bir yeri var. Hem ticaret hem de toplu taşıma için demiryolu uzun süredir aktif olarak kullanılıyor. 

Bohinjska Bistrica’da geçireceğiniz birkaç gün veya daha fazla zamanınız varsa, kültürel ve tarihi miraslarla dolu müzeyi görebilirsiniz. Müzede özellikle 2. Dünya Savaşı döneminden kalan belgeler ve demiryolu taşımacılığıyla ilgili eserler hayli ilgi çekici. Eğer özellikle Roma döneminden kalan tarihi eserlere merakınız varsa, bölgede antik dönemlerden kalan pek çok parçayı yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. 

Doğanın içinde heyecan dolu bir macera yaşamak isteyenler tırmanış, doğa yürüyüşü, bisiklet gibi pek çok heyecan ve adrenalin dolu aktivitenin tadını çıkarabilirler. İlkbahar ve yaz ayarında ise gölde kanoyla gezebilir, yelken yapabilir, balık tutabilir ve yüzebilirsiniz. Yazın göle gelmek için merkezden servislere binebilir veya bisikletinizle manzaralı yollardan geçerek yaklaşık 40 dakika içinde buraya ulaşabilirsiniz.

Bohinjska Bistrica’ya ülkenin farklı noktalarından toplu taşıma araçlarıyla seyahat edebilirsiniz. Ülkenin başkentinde bulunan havalimanı aynı zamanda bölgeye uçmak için en yakın seçenek. Buraya gelmek için tercih edebileceğiniz diğer seçenekler ise İtalya’nın Trieste ve Venedik şehirlerine uçarak otobüs veya trenlere binmek. İlkbahar mevsimi şüphesiz Bohinjska Bistrica seyahati için en güzel zamanların başında geliyor. Doğanın yeniden canlanmasını kutlamak için düzenlenen İlkbahar Çiçek Festivali bu dönemde gerçekleşiyor. Kış geldiğinde bölgeyi ziyaret edenler ise çevredeki kayak merkezlerinde yağan karın ve kış sporlarının tadını çıkarabilirler.