Bled Otelleri Ara

En uygun Bled otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bled otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bled Hakkında

Bled kuzeybatı Slovenya’da Bled Gölü kıyısında kurulu küçük bir şehir. Bled Gölü’nün göz alıcı güzelliği, tam ortasındaki küçük ada ve etrafını çevreleyen yeşilliklerle kent masalsı bir havaya sahip. Slovenya ziyaretçilerinin büyük bir kısmını doğal güzelliğiyle kendine çeken Bled turistik bir şehir. Ülkenin önemli doğal zenginliklerinden Triglav Ulusal Parkı’na açılan kapı olması da popülerliğini artırıyor.

Bled Gölü’nde kayak, yelken, kano gibi çeşitli su sporlarını yapmak mümkün. Sıcak yaz günlerinde gölde yüzülebiliyor. Çok soğuk kış günlerinde ise buz tutan gölge paten yapanları görebilirsiniz. Ancak gölü turistik açıdan değerli kılan en önemli özelliği ortasında yer alan Bled Adası. Yemyeşil bu küçük adanın göbeğinde 99 basamakla ulaşılan bir kilise bulunuyor ve kente gelenlerin ziyaret etmeyi en çok sevdiği destinasyonu oluşturuyor. Bled geleneklerinde damat gelini bu basamaklardan taşır ve sonsuza dek sürecek mutlu bir evlilik için dilek çanını çalar. Öte yandan buranın oluşturduğu harika manzarayı izleyebileceğiniz en güzel noktalardan birisi Bled Şatosu. 17. yy’dan kalan bu beyaz kale sabah 08:00 ile akşam 18:00 arasında ziyaret edilebilir. Iglica Şelalesi de Bled’e gelen turistlerin gözde duraklarından. Burada trekking ve manzara keyfinin yanı sıra kaya tırmanışı da yapabilirsiniz. Babji Zob Mağaraları için düzenlenen turlara katılarak farklı bir deneyim yaşamanızda mümkün.

Bled Gölü’nden çıkan tatlı balıkların Bled restoranlarına ait menülerde özel bir yeri var. Ayrıca Bled’in meşhur krema pastası ‘kremsnite’yı mutlaka denemek gerekiyor.

Bled’e kent merkezine 34 km mesafede bulunan Joze Pucnik Ljubljana Uluslararası Havalimanı üzerinden ulaşabilirsiniz. Havalimanı ile kent merkezi arasında çalışan shuttle otobüsler bulunuyor. Bled Gölü’nün hemen yanında da küçük bir havalimanı var ancak burası sadece sportif faaliyetler için hizmet veriyor.