Tolmin Otelleri Ara

En uygun Tolmin otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tolmin otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tolmin Hakkında

Tolmin şehri Slovenya’nın iç kısımlarında, Vodel Dağı’nın eteklerinde konumlanıyor. Soca Vadisi’nin en büyük şehri olan Tolmin’in, çevredeki dağlara kadar uzanan 72 mezra ve köyü bulunuyor.

Batıda vadiden ismini alan Soca Nehri, doğuda ise Triglav Ulusal Parkı’yla sarılmış şehir huzur ve farklılık arayanların gözdesi. Soca Nehri’nin aktığı yatağa renginden dolayı ‘zümrüt güzergahı’ denilirken, Tolmin şehir merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusunda ve vadinin en altında bulunan  Tolmin Boğazı da şehri bir mücevher gibi süslüyor. Tolmin Boğazı aynı zamanda Triglav Ulusal Parkı’nın da en alt noktasını oluşturuyor. Slovenya’nın en uzun ve en derin boğazları olan Tolmin boğazlarının kıyısında ise Şeytan Köprüsü, Dante’nin mağarası ve termal su kaynakları gibi güzelliklerle karşılaşabiliyorsunuz. Doğa tutkunları için bir cennet olan Soca Vadisi ayrıca bir enerji vadisi olarak da biliniyor. Tolmin’de hem nehirde hem de boğazlarda kanoya binip rafting yapabiliyorsunuz. Vadi yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek için çok uygun. Vadinin en alt noktasında ise Tolmin Boğazı bulunuyor.

Tolmin’in tarım yapılan geleneksel Gostilna bölgesinde tarladan sofraya sunum yapan şehrin en kaliteli restoranları bulunuyor. Dünyaca tanınan meşhur Tolmin peyniri de bu bölgede yapılıyor. Tolmin Nehri’ne kavuşan çok sayıda akarsu nedeniyle şehir ‘akan sular diyarı’ olarak da anılıyor. Tolmin’in eski mahalleleri, standardı yüksek spor tesisleri, etnografik bir koleksiyon göreceğiniz Tolmin Müzesi şehrin en hoşunuza gidecek noktalarından bazıları. Soca Vadisi’nde Birinci Dünya Savaşı’nın en güzel anıtı, cephede ölen Avusturyalı ve Macar askerler için gazi askerlerin yaptırdığı bir kilise olan 2006 yılında Avrupa Kültür mirasları arasına girmiş Javorca’yı görebilirsiniz. Savaştan kalan bir diğer hatıra da şehrin 2 kilometre uzağındaki Mengore Açık Hava Müzesi.

Slovenya’nın en panoramik şehirlerinden olan Tolmin’e havayoluyla geldiğinizde ineceğiniz en yakın alan Trieste - Friuli Venezia Giulia Havaalanı. İtalya Trieste’de bulunan havaalanının şehre mesafesi 68 kilometre ve araç kiralayarak veya taksiyle ulaşım sağlayabiliyorsunuz.