Polonya Otelleri Ara

En uygun Polonya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Polonya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Polonya Hakkında

Kuzeyinde Baltık Denizi ve Rusya ile çevrili olan Polonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Litvanya, Slovakya ve Beyaz Rusya ile komşu olan bir Avrupa ülkesi. Başkent Varşova dışında Krakov, Wroclaw, Lodz ve Poznan gibi önemli şehirlerin yer aldığı Polonya İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük hasar görse de bugün bölgenin en önemli tarihi ve kültürel merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

40 milyona yaklaşan nüfusu ile Avrupa’nın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan Polonya aynı zamanda hem Avrupa’nın hem de dünyanın farklı bölgelerinden gelen gençler tarafından eğitim için en çok tercih edilen ülkelerden biri. Yeraltı kaynakları zengin ve sanayisi gelişmiş bir ülke olan Polonya zengin kömür, kurşun, çinko ve linyit yataklarına sahip.

Ülkede sanayinin en fazla geliştiği alanlar ise; makine, kimyasal ürünler, demir-çelik ve pamuk işleme tesisleri. Avrupa’da tarım ve hayvancılık konusunda da önde gelen ülkelerden Polonya’da en çok yetiştirilen tarım ürünleri arasında şekerpancarı, çavdar, buğday ve arpa var.

Aynı zamanda Eski Kıta’nın en dindar ülkelerinden biri olan Polonya’da halkın neredeyse tamamı Katolik. Ülkede kiliseler ve diğer dini yapılar en fazla ziyaret edilen yerler arasında. Ülkede dini yapı ve kurumların etkisi hem siyasi hem de sosyal alanlarda kendisini fazlasıyla hissettiriyor. Polonya’da sayıları çok yüksek olmasa da Türkiye ve diğer ülkelerden göç eden Müslüman nüfus da yaşıyor.

Ülkede dini inanış önemli bir yer tutsa da özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı başkent Varşova ve Krakov gibi şehirlerde eğlence yaşamı da son derece hareketli. Öğrencilerin ve turistlerin çoğunlukta olduğu bu yerlerde gece kulüpleri ve eğlence mekânları sabahın erken saatlerine dek açık.

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fredric Chopin’in de ülkesi olan Polonya, sinemanın ünlü yönetmeni Roman Polanski gibi çok sayıda şair, yazar ve sanatçının yetiştiği yer aynı zamanda. İç kesimlerinden karasal, kıyılarında ise ılıman okyanus ikliminin hâkim olduğu Polonya’yı ziyaret etmek isteyenler için en uygun dönemler güneşin etkisini gitgide hissettirdiği ilkbahar ve yaz ayları. Ülke, Avrupa’nın kuzeyinde bulunan konumuyla kış aylarında genellikle kar yağışlı ve soğuk bir iklime sahip.

Dini inanışın günlük yaşamda etkisini rahatlıkla gözlemleyebileceğiniz Polonya’da en önemli kutlamalar Noel ve Paskalya. Özellikle Noel döneminde ülkenin büyük kentlerinde yer alan en ünlü cadde ve sokaklar Avrupa’nın diğer başkentlerinde olduğu gibi süsleniyor ve ülke genelinde bu dönemlerde oldukça renkli görüntüler oluşuyor.

Yıl boyunca eğlenceli festival ve kutlamalara da sahne olan Polonya’da görülmeye değer bu etkinliklerden Krakov’da düzenlenen Caz Festivali, Varşova Film Festivali ve Çingene Festivali ülkenin en önemli kutlamaları arasında anılıyor.

Genellikle patates, tavuk, dana ve domuz eti kullanılarak hazırlanan Polonya lezzetleri arasında en ünlülerinden bazıları ise Polonya usulü mantı olarak anılan ve içine kıyma, patates veya peynir ilave edilerek hazırlanan pierogi, ekmek içinde servis edilen çorbadan oluşan zurek ve bir çeşit dolma olan golabki. Polonya’da ayrıca özellikle dağlık kesimlerde yaygın olan tütsülenmiş etlerin, farklı sebzelerle hazırlanan turşu çeşitlerinin ve yemeklerden sonra servis edilen lezzetli kek çeşitlerinin tadına bakabilirsiniz.

Ülkede en fazla sevilen içkilerin başında votka geliyor. Polonya’nın bu konuda en ünlü tatlarından biri olan ve ülkenin milli içkisi olarak kabul edilen Zubrowka’yı ülkede birçok yerde deneyebilirsiniz. 

Polonya’nın başkenti Varşova’ya veya Krakov, Poznan, Wroclaw ve Lodz gibi diğer önemli şehirlerine seyahat etmek için en uygun uçak bileti seçeneklerini Enuygun.com’dan karşılaştırabilirsiniz.

Polonya’ya uçarak Avrupa’nın en güzel rotalarından bazılarını keşfetmek için hemen başkent Varşova’ya veya Polonya’nın diğer popüler şehirlerine uçak bileti fırsatlarını karşılaştırın. Uçak Bileti uygulamamızı da cep telefonunuza ücretsiz olarak indirebilir ve biletinizi dilediğiniz her yerden kolayca satın alabilirsiniz.

Polonya Ülke Rehberi