Sankt Polten Otelleri Ara

En uygun Sankt Polten otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sankt Polten otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sankt Polten Hakkında

Sankt Polten, Traisen nehri üzerinde, Alpler'in kuzeyinde ve yer alan, Aşağı Avusturya'nın en genç başkenti ve en büyük şehridir. 1860 yılında inşa edilen demiryolu ağı sayesinde dünya ile irtibatı kurulan bu sakin köy, yüzyıllar içinde büyük bir değişim geçirdi. Tren İstasyonu’na girdiğiniz anda, 19. yüzyılda şekillenmeye başlamış Sankt Polten’e adım atmış olacaksınız. 

Aşağı Avusturya'nın başkentinin en çarpıcı özelliklerinden biri, hipermodern hükümet bölgesidir. Burası dünyaca ünlü müzisyenlerin ve dans gruplarının düzenli olarak gerçekleştirdiği performanslara sahne olur. Herrenplatz, Rathausplatz, Riemerplatz gibi eski şehire ait meydanlarında güzel zaman geçirebilirsiniz. Sankt Polten’in kalbinde yer alan Rathausplatz, 1727 yılında tasarlanan barok cephesi, kafeler ve göz alıcı pastel renkli binalarla kaplı şirin bir kasaba meydanıdır. 

Aşağı Avusturya Devlet Müzesi Landesmuseum, bölgenin tarihi, sanatı ve çevresi hakkında ilginç bir koleksiyona ev sahipliği yapar. Koleksiyonun en özel parçası ise, 13. yüzyıldan kalma Schöngrabern Aslanı'dır. Barok döneminin en önemli mimarlarından biri olan Jakob Prandtauer’e ait, başyapıt niteliğindeki Maria Himmelfahrt Katedral Kilisesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mermer ve altınla süslenen etkileyici iç mekanı, eski mezar taşları görülmeye değerdir. Art Nouveau’ya odaklanan koleksiyonları, yerel arkeolojik hazineleri ve güncel sergileri Stadtmuseum’da takip edebilirsiniz.

Sankt Polten’de, Avusturya’nın yerel mutfağından lezzetli örnekler bulabileceğiniz gibi dünya mutfaklarından tatlara da ulaşabilirsiniz. 

Yılın her mevsiminde, turistlere hitap eden Sankt Polten’e, bahar ve yaz aylarında gitmek, özellikle sıcak ülke insanları için daha hoş olabilir. Zira, St. Polten kış aylarını oldukça çetin geçiren bir şehirdir.