Albacete Otelleri Ara

En uygun Albacete otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Albacete otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Albacete Hakkında

İspanya’nın güneyindeki Castilla La Mancha bölgesinde yer alan Albacete, kendisiyle aynı adı taşıyan ilin de başkenti. Adı Endülüs döneminde konulan şehir, Arapçada ‘basit-düz’ anlamına geliyor. Castilla La Mancha’nın düzlüklerinden ve Segura ile Alcaraz arasındaki dağlık araziden oluşan coğrafyasıyla farklı manzaralar sunan şehirde iki doğa rezervi bulunuyor. Güneşli ve ılıman bir havayla karşılaşacağınız eylül ayı şehrin en renkli festivallerinin de başladığı sezon. Her yıl 7-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve boğa güreşleri, havai fişekleri, dans gösterilerinin düzenlendiği Feria de Albacete Festivali’nde şehrin nüfusu neredeyse 4 katına çıkıyor.

İspanya’nın iç kısımlarında yer alan ve 1269 yılında kurulan Albacete’de, Alto de Villa kentin tarihi bölgesine verilen isimken, Villa de Abajo ise modern tarafını temsil ediyor. Kentin en ihtişamlı yapısı olan 400 yıllık Gotik mimarili Vaftizci Aziz John Katedrali’nde muhteşem sanat eserlerinin sergilendiği bir de müze bulunuyor. Geleneksel evlerin en güzel örneklerini de Tejares Caddesi’nde dolaşırken görebiliyor, La Zonai, Los Titis ve El Campus gibi bölgelerinde Akdeniz lezzetleri tadabiliyorsunuz. Şehirde yerel ve uluslararası birçok mağaza mevcut olup, her salı düzenlenen Los Invasores pazarından ise şehre ait tüm yerel ürünleri bulabiliyorsunuz. Gece hayatıyla meşhur şehrin sabahlara kadar süren hareketli partileri de bölgede oldukça rağbet görüyor.

Albacete meyve ve safran üretiminde İspanya’daki en önemli pazarlardan biri. Ekonomisi en çok tarıma dayalı olsa da, sanayisinde tekstil, helikopter montajı ve metalürjik ürünler de önemli gelir kaynaklarını oluşturuyor. Şehrin en çok üretilen özgün ürünlerinin başında ise İspanya’da oldukça tanınan bıçaklar ve hançerler geliyor. Castilla la Mancha ve Ciudad Real Üniversiteleri’nin ana kampüslerinin bulunduğu şehirde 10.000’i aşkın öğrenci yaşıyor.

Kente havayoluyla geldiğinizde inebileceğiniz en yakın alan Albacete Havalimanı. Şehir merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafedeki alana toplu taşıma veya taksiyle transfer yapabilirsiniz.  

 

 

 

Albacete Galeri