Katowice Otelleri Ara

En uygun Katowice otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Katowice otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Katowice Hakkında

Polonya’nın en önemli endüstri kentidir. Ülkenin güneyinde, Rawa Nehri’nin kıyılarında yer alır. Kapsamında 14 şehir ile 3 milyonu aşkın nüfus barındıran ve Polonya’nın ‘Endüstri Metropolü’ olarak adlandırılan Yukarı Slezya Sanayi Bölgesi’nin ortasında bulunmaktadır. Ülkenin en zengin kömür madenlerine sahip olan Katowice, tam anlamıyla bir ağır sanayi ve ticaret merkezidir.

Kuruluşu, 1598 yılına dayanan ve çevresi yoğun ormanlarla kaplı bir köy görünümünde olan Katowice, 1770 yılında kömür madenlerinin keşfi ve işletilmesi sonucunda hızla büyümüş ve gelişmiştir. Uzun yıllar demir-çelik ve dökme demir imalatlarının yapıldığı kent, özellikle Birinci Dünya Savaşı sırasında önemli bir demiryolu üretim merkezi haline gelmiştir.

Bugün çok sayıda fabrika ve üretim tesisine ev sahipliği yapan Katowice, az sayıda tarihi eser barındırmakla birlikte modern mimarinin gözalıcı yapılarına sahne olmaktadır. Şehir her ne kadar bir turizm kenti olarak nitelendirilmese de sahip olduğu ekonomik güç ve kültürel çeşitlilik sayesinde yoğun olarak yabancı ziyaretçi akınına uğramaktadır. Yıl boyunca birkaç farklı festivale ev sahipliği yapan Katowice’de en dikkat çekici mimari eser, uçan daire şeklindeki kapalı spor salonu Spodek’tir.

Ayrıca Silezya Müzesi ve Tiyatrosu, kentin tarihi merkezi Nikiszowiec, Kral İsa Katedrali, Slezya Meclis Binası kentin ilgi çekici gezi noktalarıdır. Yıl boyu büyük ölçüde yağış alan şehir soğuk ve ılıman iklim etkisindedir. Katowice Uluslararası Havaalanı kent merkezinin 30 km. kuzeyindedir.

Katowice Galeri