Huaraz Otelleri Ara

En uygun Huaraz otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Huaraz otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Huaraz Hakkında

Peru’nun yayla şehirlerinden olan Huaraz, Calljon de Huaylas Vadisi’nin ortasında ve Santa Nehri’nin sağ kıyısında yer alıyor. Deniz seviyesinden 3050 metre yükseklikteki şehir Peru’nun And Dağları’ndaki en büyük ikinci şehri konumunda ve şehrin merkezinden izlenen güzel dağ manzarası sebebiyle ‘Güneyin İsviçre’si’ olarak anılıyor. Ayrıca Ancash bölgesinin de başkenti sayılan Huaraz görkemli Cordillera Blanca dağlarının manzarasıyla üçüncü dünya ülkelerinin turizm cenneti olarak da kabul görüyor.

Hem macera hem de kış sporları tutkunları için birçok alternatifin olduğu bölgede göletlerde kano, dağ ve buzul tırmanışı, snowboard, dağ bisikleti sürüşü gibi aktiviteler yapabiliyorsunuz. UNESCO’nun dünya miraslarından olan Huascaran Ulusal Parkı ise adrenalini seven sporcular için muhteşem bir doğa parkuru. Parkın, 340.000 hektarı kaplayan alanında Güney Amerika’nın nefes kesen buzullarıyla birlikte 25 trekking güzergahı bulunuyor. Park ayrıca puma, geyik ve tilki gibi vahşi yaşam türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Dağcılık için önemli bir merkez olan şehir Chavin Arkolojik alanıyla da bir tarih şöleni sunuyor. Tarihi, İnka İmparatorluğu’ndan daha da önceye uzanan şehirde Museo Regional de Ancash’daki antik taşlar da bu şölenin baş kahramanları oluyor.  

Huaraz Roma Katolik piskoposunun ve resmi katedralin bulunduğu bir dini merkez olarak da önem taşıyan bir şehir. Kolomb öncesinde bir eski medeniyetin üzerine kurulan şehrin geçmişindeki halkı yayla Kızılderililerinden oluşuyor. 1970 yılında yaşanan şiddetli depremin etkisiyle yıkılan Huaraz, birçok ülke tarafından yapılan yardımlarla tekrar inşa edildiğinden ‘Uluslararası Dostluk Başkenti’olarak da biliniyor. Huaraz’da iki ayrı mevsimin etkisini hissediyorsunuz. Mayıs ve eylül ayları arasında bölgeye ılıman ve kuru bir iklim hakim iken, ekim ayından nisana kadar yağmur yağıyor.

Huaraz’a havayoluyla yapacağınız yolculuklarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Comandante FAP German Arias Graziani Havaalanı. Anta bölgesinde yer alan havaalanının Huaraz’a uzaklığı 24 kilometre olup taksi, otobüs veya araç kiralayarak şehre ulaşabiliyorsunuz.