Anderlecht Otelleri Ara

En uygun Anderlecht otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Anderlecht otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Anderlecht Hakkında

Brüksel’in güneyinde yer alan Anderlecht, ülkenin en eski yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Hem Fransızca hem de Hollandaca dillerinin resmi dil olarak kullanıldığı Anderlecht’in nüfusu ise yaklaşık 120 bin civarında. Anderlecht merkezindeki Saint Peter ve Saint Guido'nun Collegial Kilisesi başta olmak üzere bölgede gezilecek çok sayıda yer var. Place de la Vaillance'nin kuzey tarafında yer alan kilisenin inşa tarihi ise 11. yüzyıla kadar uzanıyor. Collegial Kilisesi’nin hemen yanında Anderlecht’in geçmişine ışık tutan tarihi müze de kesinlikle görülmeye değer.

1458 senesinde inşa edilen Erasmus House (Erasmus Evi), İkinci Dünya Savaşı sırasında Belçika ve Alman işgalinin tarihiyle ilgili bilgiler veren Ulusal Direniş Müzesi (The National Museum of the Resistance), yüzlerce eserin sergilendiği ve 15. yüzyıldan kalma bronz bir Buda heykeline de ev sahipliği yapan Çin Müzesi – Scheut, Cantillon Birahanesi, Université libre de Bruxelles'in kampüsünde yer alan Tıp Müzesi (The Museum of Medicine), Westland Alışveriş Merkezi'nin yakınındaki Sylvain Dupuislaan Bulvarı'nda konumlanan Jean-Claude Van Damme heykeli, ünlü Belçikalı şairin evi olan ve sonradan müzeye dönüştürülen The Maurice Carême Museum ve kartpostal tadında görüntüler sunan Luizenmolen yel değirmenleri de Anderlecht’te gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı.

Belçika’nın Brüksel Bölgesi’nin 19 belediyesinden biri olan Anderlecht, diğer Avrupa şehirlerine de yakın olduğu için tatil planınıza diğer Schengen bölgesindeki yurt dışı rotaları da ekleyebilirsiniz. Şüphesiz Anderlecht’in en çok ilgi gören yerlerinden biri olan Erasmus Evi, 1468 senesinde inşa edildi ve 1515 yılında gerçekleşen genişletme çalışmalarıyla bugünkü halini aldı. Tuğla duvarlarının ardında o dönemlerin sır perdesini aralayan dokümanlar ve eşyalar saklayan Erasmus Evi’ni imkanınız varsa eğer mutlaka bir rehber eşliğinde gezmelisiniz. Evin üst katındaki beyaz odada The Praise of Folly’nin orijinalini de yakından görme fırsatını kaçırmayın.

Brüksel ve St-Gilles ya da diğer bir adıyla Sint-Gillis arasında konumlanan Porte de Hal, Belçika’nın en etkileyici Orta Çağ sarayı. Eski surlarıyla hayranlık uyandıran sarayın içerisinde ise Brüksel’in tarihi ve geleneklerini konu alan sergiler bulunuyor. Notre Dame de la Chapelle ve Hal Gate arasında bulunan Les Marolles adındaki bit pazarından da çok uygun fiyatlara alışveriş yapmanız mümkün.