Rishikesh Otelleri Ara

En uygun Rishikesh otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rishikesh otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rishikesh Hakkında

Rishikesh, Hindistan'ın kuzeyinde Ganj Nehri ile Chandrabhaga Nehri'nin birleştiği deltada kurulu bir şehir. Kent dünyaya adını Yoga'nın Başkenti olarak duyurdu. Tüm dünyadan yoga tutkunları yılın her dönemi buraya eğitim, pratik, meditasyon ya da inziva için gelir. Uluslararası Yoga Festivali her yıl mart ayında bir hafta süresince Rishikesh'de yapılıyor.

Hindistan'ın Char Dam, yani Dört Tepe, Tapınakları'ndan birisi olduğundan Rishikesh kutsal kabul ediliyor. Kutsal Ganj Nehri'nin kıyısında oluşu da şehri değerli kılan bir özelliği. Öte yandan Rishikesh su kayağı, rafting, kano yarışları, bangee jumping, doğa yürüyüşü, kampçılık gibi aktivitelerin de yapıldığı bir yer.

Rishikesh'de vejeteryan olmayan yiyeceklerin üretimi, servisi ve satışı yasak. Bu yörede papaya meyvesi özellikle çok lezzetli oluyor. Süt ve baharatla demlenen masala chai içeceğini ise mutlaka denemelisiniz.

Rishikesh nemli subtropikal iklimin etkisi altında bulunuyor. Temmuz, ağustos ve eylül ayları sıcak ve yağışlı geçiyor. Nisan, mayıs ve haziran aylarında ise yağış neredeyse hiç görülmese de sıcaklık çok yüksek oluyor. Ekim ile mart arası Rishikesh'i ziyaret etmek için en uygun dönem olarak kabul edilir.

Şehir içinde ulaşım ağırlıklı olarak tuktuklarla sağlanıyor. Otobüs ve taksi trafik nedeni ile tercih edilmiyor. Dehradun Jollygrant Havalimanı şehir merkezine 25 km mesafede yer alıyor.