Wels Otelleri Ara

En uygun Wels otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Wels otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Wels Hakkında

Yukarı Avusturya eyaletinde yer alan Wels, Linz’in yakınındaki Traun Nehri üzerinde mükemmel bir konuma sahip. Roma Dönemi boyunca merkezi konuma sahip olması nedeniyle şehrin önemi gitgide artmış ve korumaya yönelik kale ve surlar inşa edilmiş. Orta Çağ döneminde; özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında büyük yıkımlara şahit olan kent hala daha Ledererturm ve Stadtpfarrkirche gibi geçmişe meydan okuyan binalara ev sahipliği yapıyor. Neolitik dönemden kalma eşsiz yapıların da olduğu Wels şehrinin tamamını gezmek için en az 2-3 günlük bir seyahat planlaması yapmanızı öneriyoruz. Wels’te yapılacak en popüler aktivitelerden biri olan bisiklet turlarının rotası genellikle Traun Nehri’nden başlıyor. Traun Nehri boyunca uzanan 32 km'lik, biraz zorlayıcı bir bisiklet yolundan geçerken Krenglbach, Schmiding Hayvanat Bahçesi, Waizenkirchen, üzüm bağları, meyve bahçeleri ve yöresel lezzetler sunan birçok yeme içme mekanına denk geleceksiniz. Açık havada bisiklet sürmeyi sevenler için, River Traun rotası kuşkusuz mükemmel bir seçim olacaktır.

Tiergarten veya diğer bir adıyla Wels Hayvanat Bahçesi, Traun Nehri’ne çok yakın bir konumda, Wels'in tam merkezinde güzel bir park alanında yer alıyor. İnşa tarihi 1930’a kadar uzanan parkta karşılaşabileceğiniz başlıca hayvan türleri ise geyik, eşek, vahşi kediler ve lynx. Çocuklar için çeşitli aktivite alanları, kafe, restoran ve yemek stantlarının da olduğu Tiergarten’e giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Şehirdeki 2. popüler hayvanat bahçesi olan Schmiding Hayvanat Bahçesi, Wels'in kuzey kesiminde; şehir merkezinden yaklaşık 15 dakikalık sürüş mesafesinde konumlanıyor. Zengin flora ve faunası ile dikkat çeken hayvanat bahçesinde nadir görülen Sibirya kaplanı, Avusturya’nın tek gorili, Afrika zürafaları, akbaba, ve daha çok sayıda farklı kuş türü yaşıyor. Ayrıca hayvanat bahçesinde eels, vatozlar, mersin balığı ve melek balığı gibi deniz canlılarının da olduğu Avusturya'nın en büyük deniz akvaryumu bulunuyor. Sadece Avusturya’nın değil, aynı zamanda tüm Avrupa’nın en ünlü milli parklarından biri olan Kalkalpen Milli Parkı, Alpler’in nefes kesen manzaralarını sunan olağanüstü güzellikte bir yer. Wels’in güneyinde; şehir merkezinden yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alan Kalkalpen Milli Parkı toplamda 20 bin hektarlık bir alanı kaplıyor. Bu muazzam park alanı içerisinde Orta Avrupa'nın en büyük ormanı yer alıyor. Yürüyüş, binicilik, dağ bisikleti ve daha birçok aktivite yapma imkanı sunan parktaki Windischgarsten’in yakınında bulunan gözlem kulesine telesiyej ile ulaşmak mümkün.

Tarihi 13. yüzyıla dayanan Ledererturm adındaki heybetli kule, Wels’in geçmişine ışık tutan en eski yapılardan biri. 37.7 metre yükseklikte duran 4 katlı Ledererturm kulesi, yıllar içerisinde çok kez restorasyondan geçmiş. Etkileyici tasarımı ile sizin de Wels turunuzun unutulmaz duraklarından olacak Ledererturm’in en çok da dekoratif kemerlerle çevrelenmiş pencerelerine bayılacaksınız. 1800’lü yılların sonunda inşa edilen ihtişamlı Marienwarte gözlem kulesi ise deniz seviyesinden 391 metre yükseklikte yer alıyor. Çevresindeki kırsal alanın panoramik manzarasını ve Traun Nehri’ni görebileceğiniz kule, Wels’te en çok ziyaretçi çeken yerlerden biri.