Queenstown Otelleri Ara

En uygun Queenstown otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Queenstown otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Queenstown Hakkında

Yeni Zelanda’nın güneybatısında Oyago Bölgesi’nde yer alan Queenstown tüm yıl boyunca hareketli, canlı, etkinlik dolu, turistik bir şehir.

Şehir en çok macera sporlarına düşkün kişiler tarafından ziyaret ediliyor ve Queenstown ‘Dünyanın Macera Başkenti’ olarak anılıyor. Wakatipu Gölü’nün kıyısında bulunan Queenstown doğaseverler için de çok fazla güzellik vaat ediyor. Doğa sporları da bu sebeple şehirde çok yaygın. Her yıl çok sayıda insan sadece kayak, snowboard, dağ bisikleti, yamaç paraşütü yapmak ve hatta golf oynamak için Queenstown’u ziyaret ediyor. Kent ziyaretçilerini her mevsim ayrı spor dalları, festivaller, konserler ve etkinlikler bekliyor. Öte yandan tam bir parti şehri olarak tanımlanabilecek Queenstown’da hayat sabahın erken saatlerine kadar canlılığını koruyor ve her zevke hitap edecek mekânlara ev sahipliği yapıyor. Hareketli bir gecenin ardından Queenstown Gardens’ta güzel bir manzara eşliğinde huzurlu bir yürüyüş yaparak ve ördekleri besleyerek dinlenebilirsiniz.

Queenstown ülke geneline kıyasla pahalı bir şehir. Kent içerisinde toplu ulaşımı sağlayan 3 ayrı otobüs hattının biletlerinde dahi bu fark hissediliyor. Ulaşım için taksi ya da deniz taksiler de kullanılabilir. Şehri gezmenin farklı bir yolu da Wakatipu Gölü’nde yapılan bot turları. Kenti yukarıdan izlemek isterseniz teleferikle Bob’s Peak’e çıkarak kentin en güzel doğa manzaralarını görme şansı yakalayabilirsiniz.

Wakatipu Gölü’nün alabalığı oldukça meşhur. Ancak balıkçılardan almak mümkün değil. Bu lezzetli balığı ancak restoranda yiyebilir ya da kendiniz yakalayabilirsiniz.

Nemli okyanussal iklimin etkisi altında olan Queenstown’da kış ayları soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise uzun ve ılık geçer. Zaman zaman sıcaklığın 30 dereceyi geçtiği de görülür.