Altınova Otelleri Ara

En uygun Altınova otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Altınova otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Altınova Hakkında

Altınova Hakkında

Yalova şehrinin kıyı şeridinde yer alan Altınova ilçesi, doğa turizmi konusunda ülkemizin en önemli yerlerinden biri. Altınova konumundan dolayı pek çok su sporu alternatifine sahip. Rüzgar sörfü, yelkencilik, kano, dalış ve balıkçılık yapmak için geniş bir kıyı şeridine sahip olan Altınova, doğal güzelliklerinden dolayı doğa yürüyüşleri için de tercih ediliyor. Altınova’da gezilecek ilk yer olan Aktepe, bölgenin en güzel manzaralarını seyredebileceğiniz çok sevilen bir yer.

Altınova’dan Midilli ve Cunda adalarına düzenli olarak feribot seferleri yapılıyor. Bu iki ada, el değmemiş doğal güzellikleri ve otantik evleriyle mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında. Altınova’nın sığ ve ince kumlu denizi özellikle çocuklu aileler için ideal. Sert akıntıların olmadığı ve kolay derinleşmeyen plajlara ilçenin merkezinden kolayca ulaşılabiliyor. İlçenin en popüler yerlerinden birisi olan Altınova İskelesi hem çevre adalara düzenlenen tekme gezilerinin merkezi hem de pek çok güzel kafe ve restorana sahip olmasından dolayı ilçenin en çok turist çeken yeri.

Deniz ve doğa turizminin yanı sıra tarihi yapılarıyla da dikkat çeken Yalova’da en eski yapılarından biri olan 1490 yapımı Hacı Bayram Camii, görülmeye değer. Çevre koylardan getirilen birçok farklı taştan yapılan bir ilginç cami, mimari açıdan eşsiz. Şeyh Muyyidiin Camii ise 1200 yılında inşa edilmiş ve birkaç kez restore edilmiş.

Altınova’da görülebilecek önemli tarihi yerlerden bazıları da merkezde yer alan tarihi hanlar. Şükrü Bey Hanı ve Çobanoğlu Hanı olarak bilinen bu etkileyici hanlar, kesme taşlarla yapılmış ve günümüzde bile kullanılmaya devam ediyor.

Altınova Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Ocak Temmuz
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.