Venezuela Otelleri Ara

En uygun Venezuela otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Venezuela otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Venezuela Hakkında

Karadan Brezilya, Guyana ve Kolombiya ile çevrili olan Venezuela, Meksika Körfezi kıyısında yer alan bir Güney Amerika ülkesi. Başkenti Karakas (Caracas) olan ülkenin nüfusu yaklaşık 30 milyon.

Resmi dilin İspanyolca olduğu ülke federal başkanlık tipi cumhuriyetle yönetiliyor. Ülkede sayıları fazla olmasa da yerel dilleri konuşan topluluklar da yaşamını sürdürüyor. Venezuela’da kullanılan para birimi ise Venezuela Bolivarı. 

Uzun yıllar İspanyol egemenliği altında yaşayan ülke sonradan Simon Bolivar önderliğinde bağımsızlığını kazandı. Kuzeybatısı And Dağları ile çevrili olan ülkenin içlerinde kısmen karasal iklimin etkileri görülse de Venezuela genel olarak tropikal iklimin etkisi altında. Ülkede haziran-eylül ayları arasında yoğun yağışlar görülüyor. Hava genellikle yıl boyunca nemli ve sıcaklıklar 18-24 derece civarında ölçülüyor. Ülkeyi ziyaret etmek için en ideal dönem ise yağışların daha az görülüğü bahar ayları.

Ülke ekonomisinde son yıllarda bulunan rezervlerin de etkisiyle petrol büyük bir rol oynuyor. Venezuela’da ayrıca çelik ve alüminyum sanayileri ile tarım da ekonomik olarak önemli kaynaklar arasında. Başkent Karakas ile birlikte ülkenin diğer önemli şehirleri ise Sucre, Lara ve Merida. Özellikle yaz aylarında kutlanan birçok festival ve kutlama arasında en önemlilerden biri her yıl 5 Temmuz’da ülke sokaklarını ve caddelerini dolduran coşkulu kalabalıklarla görülmeye değer manzaralara sahne olan Bağımsızlık Günü.

Venezuela’da halkın geneli Katolik. Bununla birlikte ülkede az sayıda Protestan, Musevi ve Müslüman da yaşıyor. Ülkede halk genel olarak dini inançlarına oldukça bağlı.

İtalyan, Fransız ve İspanyol mutfakları başta olmak üzere Avrupa yemek kültüründen oldukça etkilenen Venezuela’nın en ünlü tatlarından biri siyah fasulye. Ülkede ayrıca özellikle deniz kıyısında yer alan bölgelerde karides, kalamar ve ahtapot gibi deniz ürünleri arasından seçiminizi yapabilir, son derece lezzetli balıkların tadına bakabilirsiniz.

Venezuela’da tatlı olaraksa muz, ananas ve Hindistan cevizi gibi tropikal meyveler oldukça revaçta. Tüm bu meyveleri çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi kızarmış muz ve ananas gibi farklı lezzetleri deneme şansınız da var.

Ülkede ayrıca mısır unu ile hazırlanan ve ‘’arepa’’ adı verilen ekmek ziyaretçiler tarafından mutlaka tadılması gereken seçenekler arasında gösteriliyor. Venezuela’da sabah kahvaltılarında ise genellikle taze ekmeğin yanında servis edilen ve çeşitli meyvelerle hazırlanan reçeller ile tereyağı önemli bir yer tutuyor.

Venezuela her ne kadar doğal ve tarihi güzellikleri ile baş döndüren bir ülke olsa da güvenlik konusunda dikkatli olmanızda yarar var. Ülkede özellikle yankesicilik olayları fazlasıyla yaygın. Şehir merkezinde ve kırsal alanlarda dolaşırken dikkatli olmalı, yanınızda mutlaka yerel rehberlerle birlikte seyahat etmelisiniz.

Venezuela Ülke Rehberi