Ljubljana Otelleri Ara

En uygun Ljubljana otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ljubljana otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ljubljana Hakkında

Ljubljana Slovenya’nın başkenti ve en büyük şehridir. Kültür ve sanata çok önem verilen kentte 15 müze, 42 sanat galerisi, 11 tiyatro ve 150 civarında kütüphane bulunuyor. İstanbul’dan Ljubljana Uluslararası Havalimanı’na direk uçuşlar var. Havalimanından şehir merkezine ulaşım otobüs ve taksi ile sağlanabiliyor. Ljubljana'da yazlar ılık ve yağışlı, kışlar soğuk ve kuraktır. Yaz aylarında sıcaklık 27 dereceye kadar çıkıyor. Mayıs-Eylül ayları arası Ljubljana’yı görmek için ideal zamanlar. Ljubljana oldukça küçük bir şehir olup bisiklet kullanımına oldukça müsaittir. Küçük kent Ljubljana’da birçok noktada turist bilgilendirme merkezi bulunuyor. Ayrıca buradan turistlere özel olan Ljubljana kartı alınabilir ve müze, galeri ve toplu taşıma araçlarından faydalanılabilir. Şehir gezintisine Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayabilirsiniz. Bu meydanda Slovenya Parlamentosu bulunuyor. Ayrıca Ljubljana Kalesi de görüntüsüyle büyüleyen ve en çok ziyaretçi alan yerler arasında. Diğer önemli kale ise defalarca restore edilmiş olan Fuzine Kalesi’dir. Tromostovje de Ljubljana‘nın en ünlü köprüsüdür. Şehrin merkezinde bulunan köprü, ‘Üç Kardeşler’ olarak da biliniyor. 1718-1728 yılları arasında inşa edilmiş Ursulina Kilisesi de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

Poticastruklji ve karabuğdaydan yapılan Zganci, Ljubljana’nın geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor. Ayrıca kentte haziran ve eylül ayları arasında birçok festival ve konser düzenleniyor. Slovenya Kültür Günü, Reform Günü, Hıristiyanlık Bayramı, Rudolf Maister Günü özel ve eğlenceli günlerin başında geliyor. Kentte restoran ve barlar oldukça popülerdir. Ayrıca çok sayıda caz müziği yapan yer bulmak da mümkün.

Şehir merkezinin dışında oldukça büyük alışveriş merkezleri bulunuyor. Şehir merkezindeki dükkânlarda ise özellikle cam, antika, kristal ve yerel tasarımlar açısından oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Alışveriş yapılacak yerler arasında; Carniola Antiqua, Covered Market ve Almira Sadar gibi büyük yerler geliyor. Şehir ayrıca günün her saati oldukça güvenlidir.

Ljubljana Galeri