Christchurch Otelleri Ara

En uygun Christchurch otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Christchurch otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Christchurch Hakkında

Christchurch, Güney Yarımküre üzerinde bulunan ülkelerden Yeni Zelanda’da yer alan bir şehir. Çevresini saran devasa şehir parkları ve modern binalarıyla tipik İngiliz şehirlerini andıran Christchurch, aynı zamanda ülke için önemli bir turizm merkezi. Her yıl Yeni Zelanda içinden ve dışından pek çok turisti ağırlayan şehir kayak yapmak isteyen ziyaretçilerin favorisi.

Hemen her mevsimde farklı güzellikler vaat eden baştan çıkarıcı doğası sayesinde ‘Garden City’ olarak bilinen şehir aynı zamanda Antarktika kıtasına geçiş için kullanılan yolların üzerinde yer alıyor. Bu nedenle yıl boyunca buzdan kıtaya geçmek isteyen bilim insanlarına da ev sahipliği yapıyor.

Şehirde gezerken mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Katedral Meydanı ve meydanda inşa edilen Christ Kilisesi geliyor. Ayrıca kent tarihinde önemli yere sahip isimlerden Robert Falcon Scott’un anıtını ziyaret edebilirsiniz. Christchurch Sanat Galerisi ise bölgenin önde gelen sanat eserlerini inceleyebileceğiniz harika yerlerden. İlginç türden bitkilere meraklıysanız, şehrin ödüllü botanik bahçesini ziyaret edebilirsiniz.

Güney Adası’nın doğu kıyısında kurulan şehir 400 bine yakın nüfusuyla Wellington ve Auckland ile ülkenin en kalabalık 3 şehri arasına giriyor. Nüfusun büyük bölümü İngiliz kökenli Yeni Zelandalılardan meydana geliyor. Çin, Avustralya, Filipinler, Güney Kore, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkelerden gelen göçmenler ise nüfus içindeki diğer önemli gruplar.

İlk insan yerleşiminin günümüzden yüzyıllar öncesinde gerçekleştiği tahmin edilen Christchurch günümüzde modern binaları, caddelerinde gezen tramvayları ve parkları ile klasik Avrupa şehirlerinden çok farklı değil. Bahar aylarında yeşile dönen ağaçlarla son derece keyifli bir atmosfere kavuşan şehrin iklimi yıl boyunca gezmeyi kolaylaştırıyor. Kış aylarına denk gelen haziran ve temmuz aylarında sıcaklık genellikle 5-6 derece dolaylarında. Yaz dönemi olarak kabul edilen aralık ve ocak aylarında ise hava sıcaklığı 18-19 derecelerde ölçülüyor.

Christchurch tarihini şekillendiren önemli olaylardan biri de kuşkusuz deprem. Önceki yıllarda yaşanan depremler bazı tarihi binalara zarar verdi. Şehirde meydana gelen depremlerden sonra özellikle tarihi binalar restore edilerek aslına uygun olarak onarıldı.

Şehrin bir diğer özelliği ise dünyanın en kaliteli şebeke sularından birine sahip olması. Yapılan ölçümlere göre burada su kalitesi pek çok şehri geride bırakarak en iyiler arasına yerleşiyor.  

Şehre ulaşımda Yeni Zelanda’nın içinde ve dışında bulunan noktalara uçuşlar gerçekleştirilen Christchurch Uluslararası Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Otobüs ve trenler ise Yeni Zelanda’nın diğer bölgeleriyle şehri buluşturan konforlu araçlardan.